Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılma tarihi belli oldu mu? (YÖK)
01 .
Üniversitede eğitim alan adaylar Üniversiteler ne zaman açılacak? Sorusunun yanıtını araştırıyor. Pandemi sebebiyle 16 Mart’ta üniversiteler kapanmıştı. Final ve vize sınavları internet üzerinden yapıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversitelerde uzaktan eğitim derslerinin yüzde 40 oranında artırıldığını açıkladı. İşte üniversitelerin açılması beklenen tarih….
02 .

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversiteler her yıl Eylül ayında yeni döneme başlıyordu. Şu an için üniversitelerin açılacağı tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı. MEB’e bağlı okulların eğitim takviminin belirlenmesinin ardından üniversitelerle ilgili YÖK’ün yakın zamanda açıklama yapması bekleniyor. Resmi açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

03 .
Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılma tarihi belli oldu mu? (YÖK)

UZAKTAN ÖĞRETİM İLE VERİLECEK DERS ORANI ARTIRILDI!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptığı açıklamada koronavirüsle mücadelede yeni normal dönemde yükseköğretim sistemini yarınlara hazırlayabilmek için yenilikçi düzenlemeler yaptıklarına dikkat çekti.

 

04 .

Mevzuata göre üniversitelerin, örgün programlarında yer alan derslerin yüzde 30'una kadarını uzaktan öğretim yoluyla verilebildiğini belirten Saraç, buna rağmen bu orana yaklaşan üniversitenin bulunmadığını dile getirdi.

 

Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılma tarihi belli oldu mu? (YÖK)
05 .

Ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranını yüzde 40’a yükseldiğinin altını çizen Saraç “ Böylelikle dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan karma öğretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerimiz de geçebilecek."dedi