Erzurum

MHP Erzurum Milletvekili Aydın'a tepkiler

19:43 03 Mart 2016
MHP Erzurum Milletvekili Aydın'a tepkiler

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, MHP Milletvekili Kamil Aydın'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 50'inci birleşiminde tarihi yapılar ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili gösterdiği fotoğraf ve yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

Erzurum'da tarihi Çifte Minareli Medrese önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Gençlik ve Demokrasi Platformu Başkan vekili Erdoğan Dönmez, MHP Milletvekili Kamil Aydın'ın, milletin meclisinde gerçekle alakalı olmayan utanç verici sözlerini kınadıklarını söyledi.

Aydın'ın Erzurum'la ilgili sanal ve ütopik projelerle şehrin siyasi tarihinde yer almaya çalıştığını ileri süren Dönmez, şunları söyledi:

"Bu siyasetçi, parlamento sıralarında Erzurum'la ilgili fotoğrafları göstererek şehrimizi Türkiye önünde küçük düşürmüş ve yaptığı sahte açıklamalarla ülkemizin turizm sektörünü baltalamaya çalışmıştır. Erzurum, tarih ve kültür şehridir. Bu kültür şehrinin inşa ve ihya faaliyetleri bütün hızıyla devam ederken, şehri mübarek kentimiz her alanda kalkınmada öncelikli iller sıralamasında yükselirken Aydın'ın, aydın ve mantıklı olmayan sözleriyle Erzurum halkı derinden incinmiştir. Erzurum'un temsil görevini hiçe sayıp, içinde bulunduğu ihtiras ve kini parlamento sıralarına yansıtan bu kişinin sözleri, davasını benimsediği ülkücülük ve milliyetçilik idealine ters düşen açıklamalarını esefle kınıyoruz. Vatan ve milletsever olmak, sadece dille sevmek ya da savunmak değildir."

- "Açıklamalar utanç verici"

Erzurum ve bütün illerin, 2002'den bu yana hiçbir hükumetin yapmadığı hizmetleri gördüğünü ve 2023 Türkiye'sinin yeniden inşa edileceğine kanaat getirdiğini savunan Dönmez, şöyle devam etti:

"Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz şu topraklarda ırkçı bir tavırla halkımızı kışkırtan sözler söyleyen Aydın'ın, Erzurum Kalesi ve birçok muhtelif bölgemizde yapılan hizmetlerden habersiz olduğu gözler önündedir. Şehrimize hiçbir destek ve katkısı olmayan bu milletvekilinin, yapılan hizmetleri eleştirmesini mantıklı bulmuyoruz. Geçmişten günümüze tarih kokan bu aziz ve kadim şehrimize dün olduğu gibi, bugünde zahiri ve batini olarak töhmet yapmak isteyenlere tavrımız net olmuştur. Mecliste Erzurum'u Gazze sokaklarına benzetmeye çalışan millete vekillikten uzak bir tavırla söylemlerini ifade eden bu zihniyet İsrail olup, şehrimize iftira ve hakaret bombası atarak Gazze'ye dönüştürmek istemiştir. Aydın, milliyetçilik duygularından uzak bir şekilde şehrini kötüleyen bir dille, tarihi Erzurum Kalesi etrafında yapımına devam edilen ve kendilerinin bile aklına gelemeyecek bir projeyi güya metruk bir yapılaşmanın olduğunu dile getirmiştir. Erzurum gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir tarih şehrine karşı yaptığı açıklamalar utanç vericidir."

- "Erzurum, Aydın'ın planına alet olmayacaktır"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'ın TBMM'de parlamentoya sunduğu fotoğraflar ve gerçek dışı açıklamalarıyla seçildiği şehri kötülediğini ifade etti.

Aydın, seçildiği şehirde iki yıldır yürütülen kentsel dönüşüm ve tarihi eserlerin onarımından bihaber olarak TBMM'de söz alarak Erzurum'u kötülediğini aktaran Sekmen, açıklamasında şunları kaydetti:

"Parlamento'da, doğup büyüdüğü şehri açıklamalarıyla kötüleyen Aydın, Erzurum'da başarıyla yürütülen kentsel dönüşüm, tarihi eserlerin onarımı ve belediye hizmetlerimizi karalamaya çalışmaktadır. Tarih, kültür ve turizm şehrinin kalkınıp gelişmesi için bizler çaba harcarken, bu beyanatlarıyla Erzurum'a gelecek yerli ve yabancı turistlere şehrimizi 'savaş kenti' olarak tanıtan Kamil Aydın'ı kınıyorum. Turizm, işte bu zihniyetler yüzünden bu hale gelmiştir. Aydın bu beyanatlarla Erzurum'daki turizm sektörünü sekteye uğratmıştır. Erzurum'un vekili, seçildiği şehri karalamaz. Siyaset ilkeli, etik, ahlaki ve insani değerlerle yapıldığı zaman siyasettir. Erzurum'da 7 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılmaktadır.Siyasette elde ettiği yenilgileri nifak ve kin tohumlarıyla besleyerek TBMM'de Erzurum'u karalayan Aydın'a nasihatim şudur; Erzurum, değişim ve dönüşümü bütün katmanlarında hissetmektedir."
























YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.