Erzurum

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

13:09 07 Nisan 2016
Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adalet Sarayı önünde bir araya gelen KADEM temsilcileri, suç duyurusu dilekçelerini, Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

KADEM Erzurum Temsilcisi Fatime Alkan, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 5 Nisan'da partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik "ahlak dışı ve izansız" ithamlarda bulunduğunu söyledi.

Bu sözlerin "utanç verici bir saldırı" olduğunu ve kamuoyunun tepkisini çektiğini belirten Alkan, bu durumun, İstanbul Sözleşmesi ile "dur" denilen kadına yönelik şiddetin ve kadını cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürü olduğunu kaydetti.

Alkan, "Cinsiyeti sebebiyle bir kadın siyasetçiye yapılan bu çirkin ithamların faili ne yazık ki bir siyasi partinin başkanıdır. Hala özür dilemeyen ve sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun bu çirkin sözleri bir nefret suçudur, hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez. Bugünün Türkiye'sinde siyaset, bu tür hakaret ve nefret kıskacından kurtarılmalıdır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "tecavüz karşıtı" bir konuşma yaptığı sırada bir kadın bakana atfen kullandığı sözlerin hakaret dolu olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmadığını ifade eden Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu'nun diğer erkek siyasetçilere herhangi bir cinsiyetçi ve ahlaksız ithamda bulunmayıp, kadın bakandan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi, siyasi tarihimizde benzerine rastlanmamış bir terbiyesizliktir. CHP Grubu'nda takdirle alkışlanan, aklımız ve dilimizle çelişen, arkasına sığınılamaz gerekçelerle savunması yapılan bu ithamlar, cinsiyetçi nefret söyleminin sahiplenildiğini gözler önüne sermektedir. Kadını kadın kimliğinden dolayı siyasetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez."

Alkan, Kılıçdaroğlu'nun bir kadın siyasetçiye yönelik sarf ettiği "cinsiyetçi ve ahlaksız" sözlere tepki göstermek, bu siyaset diline dur demek için Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret söylemine varan bu şiddet yüklü politik dil, bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Bu düşünceyle, kadınlar olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi ve ahlaksız politik dili reddediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.