Eskişehir

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

22:09 23 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadının iş yaşamında güçlendirilmesi için program düzenledi.

Bir otelde düzenlenen etkinliğe dernek başkanı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadın katıldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, programda yaptığı konuşmada, kadının hayatın her alanında var olduğunu vurguladı.

Siyasette kadın olmanın zorluklarından bahseden Usluer, şöyle konuştu:

"Oyun kurucular erkeklerdir. Keşke eski MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de seçilseydi de kadın temsiliyetinde yüzde elli olsaydık. Kız çocuklarına daha doğumundan itibaren kız çocuğu olmanın farklılığı yaşanıyor. Bir babanın kaç çocuğu olduğundan bahsedilmiyor. Bir kadının kaç çocuğu olduğu daha önemli bir konu haline gelmiş durumda. Toplumsal cinsiyet eşitliği, hala cinsiyet eşitliği ile aynı noktaya indirgenmesi bizi yaralıyor. Siyaset yapan kadınların ve erkeklerin toplumsal cinsiyet eşitliğinin farkında olması lazım. Bunun içinde mücadele etmesi lazım. O toplumun kalkınmasını ve refahın artmasını istiyorsak kadın-erkek eşitliğinin olması lazım. Bu noktada eğitim çok önemli. Kızlara ve erkek çocuklarla beraber fırsat eşitliğinin verilmesi önemli."

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise günümüzde sivil toplum kuruluşları sayesinde dayanışmanın arttığını söyledi.

Konuşmaların ardından etkinlik soru cevap kısmıyla sona erdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.