Tanklara Fırat modernizasyonu
01 .
TÜRK Silahlı Kuvvet­lerinin (TSK) Suriye'de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında hasar gören tankları, "Fırat M-60T' adı verilen projeyle modernize ediliyor.
02 .

 Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında 30'dan fazla sayıda zırhlı araç roketli saldırı­lara hedef olarak ağır hasar gördü. Hasar gören M-60T tipi tanklar modernize edi­lerek yeniden operasyona hazır hale getiriliyor.

03 .
Tanklara Fırat modernizasyonu

ASELSAN İŞBAŞINDA

"Fırat M-60T' ismi verilen proje ASELSAN ana yükleniciliğinde gerçekleştiriliyor.. Proje kapsamında 160 adet M60-T tankının modernize edilmesi planlanıyor.. Ayrıca M-60A3 tank­ları ROKETSAN, Leopard 2A4 tankları ise BMC tarafından modernize edilecek.

04 .

M-60A3 tankları daha kapsamlı bir modernizas­yona tabi tutularak zırh ve atış kontrol sistemleri yeni­lenecek. Leopard 2A4 tank­larının ise sadece zırhı modernize edilecek.

Tanklara Fırat modernizasyonu
05 .

M-60T tankları, Fırat Kal­kanı Harekâtı'nda DEAŞ ve PYD/YPG terörist grupları için "kolay hedef' olmuştu. Zira söz konusu tanklar hedeflerini hareket halindeyken vuramıyor, nişan almak için durdukları anda ise açık hedef oluyordu. 

06 .
Tanklara Fırat modernizasyonu

Modernizasyon kapsamında komutan kulesi değiştirilen tanklara SARP Uzak­tan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, gece ve gündüz her türlü hava koşulunda 360 derece görüş imkânı sağla­yan optik sistemler ve düşmanın roket saldırılarına karşı erken ikaz yeteneği kazandırılıyor.