Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

13:38 16 Ekim 2015
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye seçimlere giderken istikrara kavuşmasın, güçlü bir hükümet çıkmasın' mesajı verilmek istenmektedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Gül, Değirmiçem Mahallesi'ndeki bir taksi durağını ziyaretinde, terör örgütlerinin, Türkiye'nin huzurunu bozmaya ve vatandaşlar arasında panik çıkarmaya çalıştığını belirterek, 7 Haziran seçimleri öncesi de Diyarbakır'da bomba patlatıldığını anımsattı.

Abdulhamit Gül, "1 Kasım seçimine az bir süre kala Ankara'da bu bombanın patlaması çok manidar. Türkiye seçimlere giderken istikrara kavuşmasın, güçlü bir hükümet çıkmasın' mesajı verilmek istenmektedir. Aslında bu demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Milletimizin hepsine yapılan bir saldırıdır. Terör örgütünün şunu çok iyi bilmesi lazım, birliğimize daha fazla sarıldıkça, kenetlendikçe bütün bu sorunların hepsini aşmasını biliriz. Bu örgütlerin zaten kökü dışarıda" diye konuştu. 

Gül, bu tür saldırıların Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve yükselen gücünü engellemeyeceğini, ay yıldızlı bayrağımız altında herkesin huzur ve güven içerisinde hayatını sürdüreceğini belirterek, şunları söyledi:

"Daha fazla bir olacağız, daha fazla beraber olacağız. Tıpkı, İzlanda maçında 89. dakikada attığımız gol gibi. Belki gol biraz gecikir ama o gol gelir. Türkiye'nin uçağının burnu kalktı. Türkiye'nin yükselişini kimse önleyemeyecek."  

7 Haziran'dan sonraki 4 aylık süreçte istikrarsızlığın sorunlarının her alanda hissedildiğini ifade eden Gül, bunu ortadan kaldırmanın yolunun ise 1 Kasım seçimlerinden geçeceğini kaydetti. 

Gül, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun AK Parti'nin, halkın desteğiyle başına iktidara geleceğine inandığını ifade etti.

- "Terörle mücadelemiz sürecek"

Terörle mücadelen asla vazgeçilmeyeceğine işaret eden  Gül, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin birliğine kastedenlere karşı kararlı mücadelemiz sürecektir. Silahlar gömülünceye kadar bütün terör gruplarıyla mücadele edilecektir. Bunu yaparken biz teröristleri ayırmıyoruz. Teröristlerin iyisi, kötüsü olmaz. Bazı siyasi partiler, bazı terör grubuna tepki gösteriyor, bazılarına göstermiyor. Böyle bir siyaset, anlayışı olamaz. Bizim DAEŞ, PKK ive DHKP-C ile ciddi ve kararlı bir mücadele anlayışımız var. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

- "Türkiye'ye gelmeden yakalayın"

 Türkiye'yi DAEŞ konusunda eleştirilenlerin önce kendilerine bakması gerektiğini, Türkiye'nin 12 bin kişiyi sınır dışı ettiğini anlatan Gül, "DAEŞ dediğiniz örgüt Türkiye'de, Gaziantep'te, Adıyaman'da ya da Ankara'da üremiyor. Londra'dan Paris'ten, Avrupa'dan, Kafkaslardan geliyor. Türkiye'yi eleştiren Avrupa ülkeleri bu 12 bin kişiyi yargılıyor mu. Türkiye'ye hesap soranlar önce kendilerine bir hesap sorsun. Madem istihbaratınız çok güçlü onları Türkiye'ye gelmeden yakalayın. Bu konuda Türkiye'yi kimsenin sorgulamaya hakkı yok" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.