Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

15:41 26 Ekim 2015
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Özellikle Bahçeli, son dönemlerde 'HDP hariç, diğer iki partiyle koalisyon yaparız' gibi bir şey söylüyor. O günden bugüne ne değişti? Niye 7 Haziran’dan sonra yapmadın da ülkeyi tekrar seçime götürdün. AK Parti eski AK Parti" dedi.

Gül, seçim çalışmalarını yürüttüğü Gaziantep'te HÜDA PAR il teşkilatını ziyaret etti. Gül, buradaki konuşmasında, 1 Kasım seçimlerinin ülke geleceği açısından son derece önemli bir seçim olduğunu söyledi. Özellikle 7 Haziran sonrasında Türkiye’nin girdiği türbülanstan kurtulması için seçimin fırsat olabileceğini aktaran Gül, 7 Haziran sonrasında sandıktan çıkan sonucun tek başına iktidar olmaya yetmediğini belirterek, "Çok iyi bir oy aldık ama Meclis'e 4 parti girince, tek başına iktidar olacak sayıya ulaşamadık. Diğer partilerle görüştük. CHP ile görüştük olmadı. MHP her şeye ‘hayır’ dedi. HDP zaten sırtını terör grubuna dayadı. Türkiye, bu anlamda bir hükümet kuramayarak, 4 ayı ekonomik ve siyasi olarak belirsizlikle geçirdi" diye konuştu.

 1 Kasım seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Gül, şöyle devam etti:

"Özellikle Bahçeli, son dönemlerde 'HDP hariç, diğer iki partiyle koalisyon yaparız' gibi bir şey söylüyor. O günden bugüne ne değişti? Niye 7 Haziran’dan sonra yapmadın da ülkeyi tekrar seçime götürdün? AK Parti eski AK Parti. Maalesef bu anlamda sorumlu davranmadı. HDP zaten barajı aştıktan sonra bambaşka bir hala büründü. Aslında öyleydi ama kamuoyu algısı için bir makyaj yapmışlardı. O makyaj döküldü. Oy aldığı kitlelere sırtını döndü ve terör örgütüne yasladı."

- "Bu ülkede kimse kutsal değerlere saldıramaz"

Gül, Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesince çocuk gelinlere dikkati çekmek için Danimarkalı karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çiziminin bilboardlara asılmasına da tepki gösterdi.

 Diyarbakır gibi mümin ve dindar, sahabelerin şehrinde böyle çirkin bir şeyin yapılmasına anlam verilemediğini dile getiren Gül, "Aslında 'Peygamber Sevdalıları' da gereken dersi verdi ve tepkiyi ortaya koydu. Bu ülkede hiç kimse ülkenin değerlerine veya Peygamber efendimize, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal değerlere saldıramaz. Kimse bu anlamda küçük düşürücü davranışa giremez. Bir siyasi parti, terör örgütüne sırtını dayamış ve o bölgenin değerlerine çok yabancıdır. Orada dindar, bizim değerlerimize uygun geleneklerin kaldırılarak, Marksist bir ideolojinin yerleşmesi için siyaset yapıyorlar. Ama bunda başarılı olamayacaklar" diye konuştu.

- "MHP, CHP, HDP aynı yerde buluşuyorlar"

Gül, içeride ve dışarıda büyük güçlerin düzenledikleri kampanyalarla AK Parti’yi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kötü göstermeye yönelik operasyonlar yaptıklarına dikkati çekti.

Türkiye'deki bazı partilerin farklı söylemlerle hareket edip ortak noktada buluştuğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

"Bakıldığında MHP de CHP de HDP de aynı yerde buluşuyorlar. Söylemleri ve kampanyaları hemen hemen benzerlik gösteriyor. Bir yerden sufle ediliyor sanki. Ama inşallah milletimizin sağ duyusuyla İstiklal Mücadelesi gibi geçecek bu seçimlerde, Türkiye ve milletimiz kazanır. Türkiye’nin kendi ayakları üstünde durmasını istemiyorlar. Türkiye sorunlarla boğuşarak, kendi gücünü ortaya koyamasın diye uğraşıyorlar. Ama inşallah başarılı olamazlar."

Abdulhamit Gül, ziyaretin ardından beraberindeki bir grup partiliyle Bakırcılar ve Almacı pazarlarındaki esnaf ve halkla buluştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.