Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Gül: "

17:39 28 Ekim 2015
AK Parti Genel Sekreteri Gül: "

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Demirtaş sen Suriye'de mi siyaset yapıyorsun, Türkiye'de mi? Suriye'de seçime girmiyorsun. 1 Kasım'da Türkiye'de seçim var ve sen Türkiye'de siyaset yapan bir partinin mi eş başkanısın, YPG'nin mi? Önce bunun kararını vermelisin" dedi.

Gül, seçim çalışmalarını sürdürdüğü kentte Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Gül, ziyaretin ardından AA muhabirine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili açıklamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın açıklamalarını "talihsiz bir açıklama" diye nitelendirdi.

Söz konusu açıklamaların yakışıksız bir üslup olduğunu dile getiren Gül, "Ama bu üslup Demirtaş'a ve HDP'ye de yakışıyor aslında. Şunu düşünmesi lazım, Demirtaş sen Suriye'de mi siyaset yapıyorsun, Türkiye'de mi? Suriye'de seçime girmiyorsun. 1 Kasım'da Türkiye'de seçim var ve sen Türkiye'de siyaset yapan bir partinin mi eş başkanısın, YPG'nin mi? Önce bunun kararını vermelisin" diye konuştu.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada çalışan bir siyasetçinin ağzına yakışmayacak talihsiz bir açıklamanın Demirtaş tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik sarf edildiğini aktaran Gül, "Kötü söz sahibine yakışır. Demek ki kendisine o ifadeleri yakıştırıyor. PYD'nin savaş suçu işlediğine dair Uluslararası Adalet Örgütü'nün raporları var" diye konuştu.

PYD'nin savaş suçundan yargılanırken Demirtaş da muhtemelen bunu izleyeceğini söyleyen Gül, şöyle devam etti:

"Bu partide sırtlarını PYD'ye, YPG'ye dayadıklarını ifade ediyorlardı. 7 Haziran'a kadar sırtını bölge halkına dayayan aynı partinin mensuplarının sonrasında da bu millete sırtlarını döndüklerini bu halk gördü. Bence bu adamlar Türkiye'de değil de sırtını dayadıkları örgütün başına geçerek Suriye'de siyaset yapsınlar. PYD'nin eşbaşkanı gibi açıklama yapıyorlarsa bunu yapmalılar. Dolayısıyla kendisine barışı getirsin diye oy veren bölge halkına sırtını dönenlere bu halk 1 Kasım'da gereken dersi verecektir."

Yasin Börü'nün vahşice öldürüldüğünü hatırlatan Gül, Demirtaş'ın, Yasin Börü'yü öldürmeye azmettirmekten yargılanacağını, bu tür yakışıksız açıklamaların Türk siyasi hayatında asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Ankara'daki terör saldırısı sonrası aynı partiye mensup bazı kesimlerin daha cesetler kaldırılmamışken "katil devlet" diyerek halkın acısını paylaşmak yerine provokasyona soyunduklarını belirten Gül, Demirtaş'ın halkın da sıkıldığı bu siyaset anlayışından vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

 Başbakan Davutoğlu'nun siyasi üslubuyla hemen herkese örnek bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Gül, Demirtaş'ı söylemleri nedeniyle kınadığını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.