Gaziantep

Sanayi üretim endeksinin artış göstermesi

15:15 09 Kasım 2015
Sanayi üretim endeksinin artış göstermesi

 AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, sanayideki üretim ve istihdam rakamlarının pozitif olarak devam edeceğine inandığını belirterek, "Türkiye yıl sonunda toplamda yüzde 3'ün üzerinde büyüme gerçekleştirebilir" ifadesini kullandı.

Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, sanayi üretim endeksinin eylül ayında, geçen yıla göre yüzde 2,8 arttığını anımsatarak, bu artışın koalisyon görüşmeleri dönemine denk gelen tüm sıkıntılara rağmen Türkiye'nin ekonomik kazanımlarını koruma noktasındaki çabalarının bir sonucu olduğunu kaydetti.

7 Haziran seçimleri sonrasında, hızla artan terör olaylarına bağlı tedirginlik ve istikrarsız süreç ile siyasette yaşanan belirsizlik ortamı ve terörün sebep olduğu güvenlik endişesinin, ekonomiyi olumsuz etkilediğini ifade eden Koçer, şunları kaydetti:

"Türk Lirası, üzerinde yapılan manipülasyonlar ve algı operasyonları ile hızla değer kaybetti. Sanayi üretimi gerek dış piyasalarda yaşanan gerilimlere gerekse iç piyasadaki yaşanan tüm bu olumsuzluklara ve tedirginliğe rağmen eylül ayında beklentilerden çok daha iyi bir performans sergilemiştir. Memnuniyet verici bu artış, huzur ve güvenle geçirilen seçim sonrasında piyasalarda yaşanan canlanmanın da etkisiyle uzun soluklu bir artışa işaret etmektedir."

Sanayi üretiminin öncü veri olduğuna dikkati çeken Koçer, bunu sürdürülebilir kılmanın istikrar ve büyümeden geçtiğini vurguladı.

Bu yılın sonunda büyümede bir sürpriz yaşanabileceğini aktaran Koçer, "Türkiye yıl sonunda toplamda yüzde 3'ün üzerinde büyüme gerçekleştirebilir. Sanayideki üretim ve istihdam rakamlarının pozitif olarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Zira bu ülkeye güvenen sanayiciler, ihracatçılar, yatırımcılar var ve onların hepsine inanan, her zaman yanlarında olan güçlü bir irade var" ifadelerini kullandı.

Koçer, en kısa zamanda hayata geçirilecek yapısal reformlarla doğacak güven ortamının, istikrarı da beraberinde getireceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır ve kaybedecek zamanı yoktur. Şimdi ülkece çalışmanın ve başarı için yorulma zamanıdır. Ülkemizde daha fazla makine sesi duymak, daha yüksek sanayi üretimi gerçekleştirmek ve daha fazla büyümek için hep birlikte yeni bir reform sürecine giriyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.