Gaziantep

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

15:37 13 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye ilişkin, "Bu milletin evlatları olan gençleri, bildiride yer alan hocaları protesto etmeye davet ediyorum. Onlardan ders almamalılar. Onların, bu milletin geleceğini temsil eden gençlerimize verecekleri bir şey yoktur" dedi.

Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın gerçekleriyle örtüşmeyen sözde aydın akademisyenlerle ilgili gerçeklerin söz konusu bildiriyle ortaya çıktığını söyledi.

Milletine, milletin değerlerine, kültürüne, örf ve adetlerine yabancı, emperyalist odaklarla iş tutan akademisyenlerin ortaya çıktığını belirten Aldemir, bildiride yer alanların milletten koptuğunu dile getirdi. Aldemir, "Gezi Parkı ile beraber bu kişiler, fay hattına dönüştü. Orada okulları tatil ederek, eylemlere katılanlara puanlar vererek baş saldırıyı planladılar ve bugün yaşananlar, o dönemde uç vermeye başlamıştı. Bunlar, 28 Şubat döneminde de ortaya çıkmıştı. Her türlü terör saldırısıyla bu milletin örfüne, hürriyetine, bağımsızlığına ve geleceğine hunharca başkaldıranları bu millet unutmayacaktır" diye konuştu.

Aldemir, bildiriyle insanların gerçek kimliklerini ortaya koyduğunu öne sürerek şöyle devam etti:

"Bu olay, aslında açıkta yakalanma halidir. İmzaları atanları, Irak'ta, Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri her gün katledilirken, bombalanırken görmedik de duymadık da... Ama bugün hendek siyaseti içerisinde varlık göstermeye çalışan PKK'nın yanında saf tutuyorlar. Bunları en açık şekilde kınıyoruz. İnşallah o hendekleri açanlarla beraber, bu milletin değerleriyle hiçbir bağı olmayan o akademisyenleri de milletimiz oralara gömecektir. Bundan hiç şüphemiz yok."

Bildiride imzası bulunan akademisyenlerden ders alan öğrencilere seslenen Aldemir, şunları kaydetti:

"Bu milletin evlatları olan gençleri, bildiride yer alan hocaları protesto etmeye davet ediyorum. Onlardan ders almamalılar. Onların, bu milletin geleceğini temsil eden gençlerimize verecekleri bir şey yoktur. Bir kere aydın kişinin, bu sözleri ülkesine söylerken emperyalist güçlere uşaklık etmesi, aydınlığına ihanettir. Bu ihanet, onların boynuna asılmış bir tabeladır. Bu zilletle kahrolup gidecekler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.