Gaziantep

Dünya Kadınlar Günü

17:57 07 Mart 2016
Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, kadın üyesi 4 milyonu aşmış, ülkede kadın kolları en aktif çalışan partinin üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

AK Parti olarak kadınlara yönelik Cumhuriyet tarihinde yapılmamış iyileştirmelere imza attıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"2003 yılında anayasada yapılan değişiklikle kadın erkek eşitliğinin sağlanmasında devlet sorumluluğunu, 2010 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle kadınlarımıza dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayrımcılığın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olamayacağı ilkesini biz getirdik. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemeler, töre cinayetlerinin önlenmesine yönelik düzenlemeler, istihdam ve çalışma hayatında yaptığımız düzenlemelere ek olarak 64. Hükümet Eylem Planında, çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkıyla çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınmasını öngördük."

Gül, Türkiye’nin toplumsal gelişmişlik seviyesinin artırılmasında ve kalkınma hedeflerine ulaşmasında kadınların, siyasi, ekonomik, ticari, çalışma hayatına daha etkin katılımını sağlamanın temel politikaları olduğunu kaydetti.

Mevsimlik tarım işçisi kadınlarla ev eksenli çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmalarını sağlayacak düzenlemeler yapacaklarını aktaran Gül, ekonomiden siyasete diğer alanlarda öz güveni yüksek, cesur, eğitimli kadınların sayılarının artması gerektiğini vurguladı. Gül, "Hayatımızın her aşamasında hemen yanı başımızda varlıklarıyla onurlandığımız, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, en içten selam ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.