Gaziantep

Dolandırıcılar bu sefer Minik Miraç’ın umutlarını çaldılar

11:29 10 Haziran 2021 6 Yorum Var
Dolandırıcılar bu sefer Minik Miraç’ın umutlarını çaldılar

Gaziantep’te doğuştan görme engelli olan 2 yaşındaki Miraç’ın, görebilmesi için gereken ameliyat parasını 3 yıldır yemeden içmeden biriktiren Celi Ağkurt ve Seda Nur Ağkurt çifti, dolandırıcılara kaptırdı.

Öğümsögüt Mahallesi’nde oturan 3 yıllık evli Seda Nur Ağkurt'un, kan tahlili vermek için gittiği sağlık ocağında telefonu çaldı. Ağkurt’a kendisini polis olarak tanıtan bu kişi, eşi Celil Ağkurt'un kimlik bilgileriyle bir kuyumcudan altın ve nakit para çekildiğini söyledi. Telefondaki kişi, gözaltına alınan Celil Ağkurt'un masum olduğunu ve söz konusu kuyumcuya operasyon yapılacağını belirtti. Şüpheli, operasyon için paraya ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek Seda Nur Ağkurt’a altını olup olmadığını sordu. Seda Nur Ağkurt da dolandırıcıya evde altınının bulunduğunu söyledi. Dolandırıcı, altınları bozdurarak parayı seri numarasını alıp, verecekleri hesaba yaptırması için yönlendirdi. Bu kişi, eşini aramamasını, gelen telefonlarına da bakmamasını istedi.

ÖNCE ALTINLARI BOZDURDU SONRA ATM’YE YATIRDI

Telefondaki kişiye inanan Ağkurt, evdeki altınları alıp kent merkezinde kuyumcuya 28 bin liraya bozdurdu, ardından da ATM’den verilen hesaba yatırdı. Dolandırıcı, Ağkurt'tan evine gitmesini, eşinin sorgusunun ardından gönderileceğini söyleyerek telefonu kapattı. Eve dönen Seda Nur Ağkurt, telefonla eşini arayarak durumu anlattı. Dolandırıldıklarını anlayan çift, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

“TELSİZ SESİ GELİYORDU”

Kendisine gelen telefonda sık sık telsiz sesi geldiği için konuştuğu kişilerin polis olduğunu düşündüğünü belirten Seda Nur Ağkurt, "Hesaba 28 bin lira parayı yatırdıktan sonra bir daha ulaşamadım. Eşimle konuşunca da dolandırıldığımızı anlayarak karakola gidip şikayette bulunduk" dedi.

“YAPTIĞIMIZ TÜM BİRİKİM GİTTİ”

Gözyaşları içerisinde tek çocukları 2 yaşındaki Miraç'ın doğuştan görme engelli olduğunu ve ameliyatı için gerekli 70 bin lirayı biriktirmeye çalıştıklarını anlatan Ağkurt. "Görme ihtimali için 70 bin liraya ameliyat ettirecektir. Biz de bunun için para biriktirmeye çalışıyorduk. Evlendiğimizden bu yana yaptığımız tüm birikim gitti. Çocuğumuzun gözlerinin açılması, karanlık dünyasının aydınlanması için biriktiğimiz parayı dolandırıcılara kaptırınca umutlarımız söndü. Tek isteğimiz dolandırıcıların yakalanarak paramızın kurtarılması ve çocuğumuzun ameliyatı için umudumuzun sürmesi" diye konuştu.

“ÇOCUĞUMUZUN VE BİZİM YARINLARIMIZI ÇALDILAR”

Tek birikimlerini dolandırıcılara kaptırdıklarını belirten Celil Ağkurt ise şöyle konuştu:

"Eşimi polis olarak arayıp, beni gözaltına alacakları dolayısıyla korkutmuşlar ve dolandırmışlar. O sırada ben iş yerinde çalışıyordum. Öğle arasında eşimi gidip alacaktım. Defalarca eşimi aradım ama telefonu açmadı. Hastanelere gittim bakmak için. İki saat sonra eşim aradı beni ve durumu anlattı. Dolandırıldığımızı anlayınca karakola gittik. O parayla çocuğumuzun gözleri açılacaktı. Dolandırıcılar çocuğumun ve bizim umutlarımızı, yarınlarımızı çaldılar."

Bu arada polis, Seda Nur Ağkurt'un para yatırdığı hesabın İstanbul'da olduğunu, ancak 28 bin liranın İzmir'den çekildiğini belirledi. Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu belli kadın görme özürlü çocuğu yüzünden haber neyin izliyemiyor ve kafasıda yaşadığı sorunlardan dağılmış.peki devletin bir matbaada dolandırıcıların tüm yöntemlerini anlatan ufak kitapçıklar bastırıp her eve dağıtması,en azından sağlık ocağı gibi herkesin mutlaka gittiği yerlere dolandırıcıların yöntemlerini,polisin vatandaştan para almasının kanunen yasak olduğunu anlatır broşürler asması zormu,yoksa çokmu masraflı.bitirelim artık şu dolandırıcılık olaylarını herkesi bilinçlendirelim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar uyarılara rağmen bu sahtekarlara inananların olması çok ilginç. Yani telsiz sesi geldi diye inanman mı gerekiyordu. Tabi o sahtekarlar için ayrı bir paragraf açmak lazım. Zehir zıkkım olsun.
    Cevapla
  • falaka 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adi dolandırıcıları yakalayınca ayaklarının altını bıçakla yarın sonra tuz serpin. sonra da ayakları bu halde iken falakaya yatırın. bir daha başkasını dolandırmasın adiler.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ellerinden birini kesmek lazım ki hayatı boyunca baksın da eline bir daha masumlara arar veremesin diğer kötülere de ibret ve korku olsunç.. dedğiniz kötek te bir hoşgeldin karşılaması olarak iyi olur.
    İlk beğenen sen ol
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanı bulmak cok zor olmasa gerek devletın elındekı ımkanlarla beraber Haberın ıcerığı doğru ıse .Yakalayıncada bunlara ezıyet edeceksin hemde oyle boyle değil
    Cevapla
  • okan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yöntem çok enteresan. o an sanırım büyülenmiş gibi oluyor insanlar. yoksa duymayan kalmamıştır bu dolandırıcılıgı. halkımız saf temiz. sorun halkımızda degil halkımızı dolandıranlara ceza veremeyen adalette...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.