Gaziantep

Gaziantep'te miras dehşeti! Darp edilen yaşlı çift yaşam savaşı veriyor

14:12 21 Haziran 2022 13 Yorum Var
Gaziantep'te miras dehşeti! Darp edilen yaşlı çift yaşam savaşı veriyor

Gaziantep’te miras meselesi yüzünden öz yeğenleri tarafından öldüresiye dövülen yaşlı çift, kaldırıldıkları hastanede yaşam savaşı veriyor.

Olay, merkez Şahinbey ilçesine bağlı Çapalı Mahallesi’nde 19 Haziran günü öğle saatlerinde yaşandı. İddiaya göre Gaziantep’te yaşayan Veli (75) ile Özgül (55) Kayhan çifti hafta sonunu geçirmek için mahalledeki bağ evlerine geldi. Bağ evinde devam eden miras davası yüzünden anlaşmazlık yaşadıkları yeğenleri tarafından öldüresiye darp edilen Veli ile Özgül Kayhan beyin kanaması geçirdi. Ambulansla GAÜN Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaşlı çift, durumlarının ağırlaşması üzerine özel bir hastaneye sevk edildi.

“GÖZLERİNİ TOPRAK BÜRÜMÜŞ”

Kafalarına aldıkları darbelerden dolayı ağır yaralanan yaşlı çift yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler İsmail Erhan Öztürk, Mehmet Eren Öztürk, Ejder Öztürk ile Tülay Öztürk çıkarıldıkları adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Babası ile annesini öldüresiye döverek yaralayan yakınlarının serbest bırakılmasına tepki gösteren Soner Kayhan, akrabalarına “Gözlerini toprak bürümüş” diyerek tepki gösterdi.

“ÖLDÜ DİYE BIRAKIP GİDİYORLAR”

Olayı babası ile annesinin mirastan dolayı davalık olduğu yeğenleri tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Kayhan, bağ evinden ağabeyi ile kendisinin çıkmasının hemen ardından bağ evine geldiklerini belirtti. Olayı gerçekleştiren Mehmet Eren Öztürk’ün babasını darp etmek için daha önce de girişimde bulunduğunu aktaran Kayhan, “Bu olayda doğrudan öldürmeye geliyorlar. Darp ettikten sonra öldü diye bırakıp gidiyorlar. Yaklaşık 7-8 kişi örgütlenmiş bir şekilde eve baskına geliyorlar. Babamla annemi evin içerisinde yaklaşık bir saat alıkoyuyorlar. Yanlarında silah ve bıçak da var. Annem ve babamı darp ettikten sonra evden yol kenarındaki durağa kadar sürüklüyorlar. Orada da ikisini öldü diye bırakıp kaçıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ADALET YOLUYLA HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Babası ile annesinin darp edilmesini engellemek için araya giren komşularının da dövüldüğünü sözlerine ekleyen Kayhan, “Hastanede babamın 3 yerinden, annemin ise bir yerinden beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Araya girdiği için darp edilen komşumuz da beyin kanaması geçirmiş. Bu olayı gaddarca gerçekleştirip annemi ve babamı hem gasp hem de darp eden kişiler ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Biz adalet yoluyla hakkımızı arayacağız. Küçük bir miras davası sürüyor. Maalesef toprak gözlerini bürümüş. Zaten mirastan mal kaçırma olayı var. Haksız olan taraf onlar. Hukuki süreç devam ediyor. Zaten dava sonucunda mirasta pay varsa verilecek. Anne ve babamın şu anda hayati tehlikesi sürüyor. Yoğun bakımda ağır bir sağlık sürecinden geçiyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Değermi dünya malı için akrabaya eşe dosta zulüm ahireti düşünen insan sayısı çok azaldı indanlar ev araba tatil çok para derdine düşmüşler vatan millet ahiret unutulmuş bencillik açlık doymazlik almış başını gidiyor ölmeyecekmiş gibi yaşanıyor Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • Değer mi 1 yıl önce Şikayet Et
    Miras mümkünse anne-baba sağken yapılmalı, tabi hakkaniyetli olarak. Öldükten sonra mal paylaşımı çok zor oluyor. Hele hele kardeşlerden biri inat-uyuşmaz ya da bencil-saygısız biri ise çözüm mümkün değil. Sonuç dünyalık mal-mülk uğruna kardeşler-akrabalar arasına giren iflah olmaz düşmanlık. Devletin buna çözüm bulması gerek (Resmi Arabulucuk hizmeti gibi).
    Cevapla
  • KORAY 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölse tutuklanırdı
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakıldı daha neler bu ne ya adam beyin kanaması geçirdi sen Serbest bırak yok olmadı üste birde
    Cevapla
  • Sıradan Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hayatına kast edenleri serbest bırakan hukuk sistemi için devlet büyüklerimiz ne zaman bir şeyler yapacak. Hangi alanda başarı kazanırsanız kazanın. Adalet ve hukuk sistemi, mevcut kanunlar insanların mağduriyetini gidermiyor. Suçluya cesaret veriyor. Bu durum bütün başarıları gölgeliyor. Adalet mülkün(Devletin) temeli ise kanunları milletimize uygun hale getirin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.