Giresun

Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Güzel'e fahri doktora ünvanı

10:55 15 Aralık 2015
Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Güzel'e fahri doktora ünvanı

 Giresun Üniversitesince (GRÜ) eski Milli Eğitim Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel'e fahri doktora unvanı verildi.

GRÜ Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, merkez rektörlük konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, üniversite senatosunun oy birliğiyle aldığı kararıyla Güzel'e fahri doktora unvanı verdiklerini söyledi.

Yaptığı hizmetlerle ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış, bilim, sanat, siyaset, edebiyat gibi alanlarda büyük katkılar sağlamış önemli şahsiyetlere üniversiteler tarafından fahri doktora payesi verilmesinin yaygın bir usul olduğunu ifade eden Attar, şöyle konuştu:

"Bu durum üstün hizmet sahiplerine karşı kadirşinas olmanın yanı sıra hak ettikleri onuru ölümsüz kılmak ve benzeri yeni isimlerin gün ışığına çıkmasını sağlamak amacını taşır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin önemli kademelerinde hizmet vermiş uzman, müşavir, müsteşar ve bakan olarak görev yapmış, emekli olduktan sonra kurmuş bulunduğu Yeni Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi ile hizmete devam eden, binlerce sayfadan oluşan eserlerle bilim ve düşünce dünyasına hizmet eden, Türk dünyasına, Türk tarihine ve Türk milli kültürüne katkılarıyla büyük bir değer olan sayın bakanımız Hasan Celal Güzel’e üniversitemiz fahri doktora payesini sunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz."

Rektör Attar'ın fahri doktora unvanını takdiminin ardından konuşan Güzel ise Attar'ın yaptıkları çalışmalarla Türk dünyasına büyük hizmetler yaptığını ifade ederek, "Bunu dünyaya duyurmaktadırlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu konuda Giresun Üniversitesi çok başarılıdır ve böyle bir rektöre sahip olduğunuz için de sizler çok şanlısınız" dedi.

Dünyanın her yerinde Giresun Üniversitesi’nin bu yönde çalışmalarının konuşulduğunu ve anlatıldığını belirten Güzel, Şahsıma gösterilen teveccühle fahri doktora payesi verilmesi beni son derece mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. İdeali olan insan en zengin insandır. Benim başka bir şeyim olmadı zaten. Hep ideallerim oldu. Bu açıdan ben çok zengin bir insanım” diye konuştu.

Programda ayrıca Azerbaycan milli kahramanı İbad Hüseyinli’nin hayatını konu alan kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra İbad Hüseyinli ile Azeri gazeteci Gülşen Behbut, Azerbaycan’ın bağımsızlık sürecini anlattı.

Programa, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.