Giresun

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk:

15:27 13 Mayıs 2016
AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk:

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "AK Parti'de hizmet edenler dava şuuruyla hareket etmektedir. Parti teşkilatındaki istişareler doğrultusunda olağanüstü kongre 22 Mayıs günü tek adayla yapılıp, kaldığımız yerden hizmete devam edilecektir." dedi.

Öztürk, Doğankent ilçesini ziyaret etti, Harşit Ulu Cami'nin açılış programına katıldı.

Vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinleyen Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu başkanlık sistemiyle ilgili sözlerinden dolayı eleştirerek, "Partiler arasında anlaşmazlıkların, siyasi görüş farklılıklarının olması doğaldır. Ancak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, 'bu ülkeye başkanlık kan çıkmadan gelmez' gibi sözleriyle insanları şiddete, isyana yönlendirmesi asla kabul edilemez. Fikir farklılıkları ülkenin ve vatandaşların selameti söz konusu olduğunda geri planda kalmalıdır. Kılıçdaroğlu’nun milli iradeyi yok sayıp kanlı sözcükler kullanması haddi aşmak anlamına gelmektedir." diye konuştu.

Milletvekili Öztürk, 22 Mayıs tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurulu da değerlendirerek, şunları aktardı:

"AK Parti kutsal bir davanın temsilcisi olup kişilerin hizmeti bir bayrak yarışı gibidir. AK Parti'de hizmet edenler dava şuuruyla hareket etmektedir. Parti teşkilatındaki istişareler doğrultusunda olağanüstü kongre 22 Mayıs günü tek adayla yapılıp, kaldığımız yerden hizmete devam edilecektir. AK Parti kardeşlik hukukunun üst seviyede olduğu, kurumsal bir partidir. Başbakanımızın kongre kararını belirttiği günde bile meclis çalışmasını sürdürdü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çalışmaları da hayırla yad edilecektir. Siyaset bir nöbet işidir. Bu değişikliği bir nöbet değişimi olarak algılamak gerekir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.