Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi
01 .
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yurdun iç ve doğu bölgeleri için son dakika kar yağışı uyarısında bulundu. İstanbul'da bugün parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Ankara'da dün gece başlayan kar yağışı bugün de etkisini gösterecek. Bolu'da kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engelli çalışanlara 1 gün idari izin verildi...
02 .

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karaman ve Niğde çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ’ın güneyi, Tunceli, Bingöl, Muş, Van’ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

03 .
Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi

Rüzgarın ise yurdun iç ve güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu, Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Akdeniz ile Adıyaman çevrelerinde yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 4
İstanbul: Parçalı bulutlu 10
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14
Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 13
Antalya: Parçalı bulutlu 17
Samsun: Çok bulutlu ve yağmurlu 10
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.7
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 8

04 .

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Ankara’da akşam saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar, birçok noktada etkili oldu.
Kar yağışı, Ankara'da ilçelerinin ardından şehir merkezinde de kendini gösterdi. Akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, özellikle Çankaya’nın yüksek kesimlerinde etkili oldu. 

Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi
05 .

KAR TATİLİ HABERİ GELDİ

Bolu’da, gün boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engelli çalışanlara 1 gün idari izin verildi. Bolu’da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyunca yüksek kesimlerde şiddetini artırarak devam etti. 

06 .
Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi

Gece saatlerinde şehir merkezi ve ilçelerde de başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamileler için 1 günlük idari izin verildi.

07 .

Ayrıca kar, Gölbaşı’na bağlı İncek Semtinde 10 santimetreye kadar ulaştı. Sokaklardaki araçların üzeri kar ile kaplanırken, bir yandan da kartpostallık görüntüler oluştu.

Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi
08 .
Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da 2 gündür devam eden sağanak yağış dün akşam itibarı ile etkisini yitirdi. İstanbul'da bugün parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

09 .

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Kayseri-Ankara ve Kayseri-Niğde kara yolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Kayseri'de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kayseri-Ankara kara yolunun Kalkancık mevki'inde ve Kayseri-Niğde kara yolu İncesu Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde trafiğin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapatıldığı öğrenildi.
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapatılan yolda uzun araç kuyrukları oluştu.
Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 50, Sarız ilçesinde 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer yolların ulaşıma açılması için kar temizleme çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi
10 .
Meteoroloji'den yeni uyarı! Tatil haberi geldi

6 BÖLGE İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Türkiye bugünden itibaren yeni bir soğuk havanın etkisine girdi. Doğu Anadolu, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yarın karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.