Kurban Bayramı tarihi ne zaman? 30 Temmuz-3 Ağustos sokağa çıkma yasağı var mı?
01 .
İslam aleminin iki bayramından birisi olan Kurban Bayramı tarihleri Temmuz ayına girilmesiyle oldukça fazla araştırılmaya başlandı. Sözlükteki anlamıyla Allah’a yaklaşmak ve yakın olma anlamlarında kullanılan Kurban Bayramı’nda müslüman dünyasında yardımlaşma ve dayanışma ruhu ortaya çıkar. Kurban kesme ibadetini yerine getirildiği bayramda salgın hastalık sebebiyle sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki 2020 Kurban bayramı ne zaman başlayacak? İşte Kurban bayramı tarihleri ve Bakan Fahrettin Koca’nın sokağa çıkma yasağı...
02 .

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Miladi takvime göre Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. İşte Diyanet İşleri tarafından açıklanan detaylı Kurban Bayramı Takvimi;

Kurban Bayramı Arefesi: 30 Temmuz 2020  Perşembe Günü 

Kurban Bayramı 1. gün : 31 Temmuz 2020  Cuma Günü 

Kurban Bayramı 2. gün   1 Ağustos 2020 Cumartesi Günü 

Kurban Bayramı 3. gün   2 Ağustos 2020 Pazar Günü

Kurban Bayramı 4. gün   3 Ağustos 2020 Pazartesi Günü

03 .
Kurban Bayramı tarihi ne zaman? 30 Temmuz-3 Ağustos sokağa çıkma yasağı var mı?

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağıyla ilgili durumun Bilim Kurulunda görüşüldüğünü açıkladı. Gelecek hafta koronavirüs tablosundaki göre tekrar kurulda gündeme geleceğini belirten Koca “Bugün kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre netleşmiş olur.” dedi.

 

04 .

ÜLKE GENELİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEME GELMEDİ!

Açıklamasının devamında ülke genelinde sokağa çıkma yasağının gündeme gelmediğini belirten Koca Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği ve İl bazında vaka artışı söz konusu olursa orada tedbirleri arttırma gerekebilir.” dedi. 

 

Kurban Bayramı tarihi ne zaman? 30 Temmuz-3 Ağustos sokağa çıkma yasağı var mı?
05 .

Bilim Kurulu Toplantısının ardından il il korona virüs tablosu verilerini paylaşan Koca Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'daki birçok ilde virüsün pik noktasına ulaşmadığını belirtti. Son 3 günde en çok vaka görülen iller İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa oldu.