İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rızabey Apartmanı'nda bir mucize daha gerçekleşti. 3.5 yaşındaki Ayda Bebek, tam 91 saat sonra enkaz altından çıkarıldı. Ayda bebeğe hemen serum bağlandı, hastaneye götürüldü. Mucizeyi gerçekleştiren ekipteki personellerden biri yaptığı açıklamada, "Çok güzel gülümsüyordu, ağlaya ağlaya çıkardık." dedi. İşte İzmir'deki son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Kurtarma çalışmasına katılan bir ekip üyesi şunları söyledi:

''Çok güzel bir kız. Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazın içinde değilmiş gibi çok güzel gülümsüyordu. Ben İHH arama kurtarma ekibindeyim. İlk önce arkadaşlar sesini duydu. Sesini duyunca insan olup olmadığını anlamak için elle tespit ettiler. Hareket eden bir kız çocuğu olduğunu gördüler. Ses verdikten sonra ekipler toplantı. Hummalı bir çalışma yapıldı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra çok güzel gülümsüyordu. Hepimiz çok duygulandık, ağlayarak çıkardık. Sesleri anlaşılmıyordu, çocuk sesleriydi. Enkazdan çıkmamış kadar güzeldi.''

Ayla'nın sesini ilk duyan itfaiyeci Nusret Aksoy o anları anlattı

"İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı."

Yorumlar 40 Yorum Var
  • MUTLU 03.11.2020 22:46
    RABBİM RAZI OLSUN.ALLAH ACILARINI UNUTTURSUN.HAYIRLI MUTLU ÖMÜRLER VERSİN.Güzel bebeğim.
  • Karaca 03.11.2020 19:33
    Rabime sunsuz hamd olsun
  • Zaza 03.11.2020 18:24
    Allah ım gözlerim doluyor hemen, ağlayacağım valla ya. Gelin böyle anlarda birlikte ağladığımız gibi, yardıma koştuğumuz gibi 83 milyon hep birlikte bir olalım. Dünya geçici, onurumuzla vatanımız için elimizden geleni yapalım. Bizden sonrakilere güçlü müreffeh bir vatan bırakalım. Dışarıya karşı bir olalım içeride yapıcı eleştirede olmalı tabiki.
  • dede 03.11.2020 17:49
    emeği geçenlere teşekkür ediyorum... ikincisi güzel olmasaydı çirkin olsaydı gene duygulanmauacak mıyudık. çirkinin bile zor zamanlarda işi zor o halde. böyle ayıırm ayıptır günahtır..
  • Mesut 03.11.2020 16:30
    Sözüm nasipsiz ve ayarsızlara. Buna Allahu ekber demiyeceksek neye diyeceğiz. Hemde elfü elfi Allahu ekber...
Daha fazla yorum görüntüle