Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK komuta kademesiyle sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerinde görevli Mehmetçikle bayramlaştı. Bakan Akar ve bir astsubay arasındaki diyalog dikkati çekti.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerinde Mehmetçik ile bayram kutladı. Akar ve TSK komuta kademesi, ilk olarak Irak sınırında kritik öneme sahip 2 bin 143 rakımlı Berkur Tepe Üs Bölgesi'ne gitti. Burada Mehmetçik ile bayramlaşan Bakan Akar ve komutanların bir sonraki durağı, Gürvil Üs Bölgesi ile Hava Radar Kıta Komutanlığı oldu.

Askerlerle bayramlaşan Bakan Akar, buralardaki konuşmasında ülkenin, hudutların ve milletin güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir mücadele içinde olduğunu belirtti. Terörle mücadelede önemli mesafelerin katedildiğini, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini ifade eden Akar, karada, denizde ve havada devam eden yoğun faaliyetlere dikkati çekti.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • kerim 13.05.2021 20:11
    bakanla astsubay konuşurken kahkaha atıp ortamı sulandıran general çok ayıp etti.
  • AKINCI KASTAMONU 13.05.2021 18:29
    BU YAPILAN ZİYARET vee BAYRAMLAŞMA ORADA GÖREV YAPAN ASKERLER İÇİN ÇOK KIYMETLİ VE ÖNEMLİ ÇÜNKÜ SİZ BİZİM CANIMIZ CİĞERİMİZ SİNİZ ANLAMINA GELİYOR , BU DA SINIRDA HUDUT DA GÖREV YAPAN ASKERİMİZE CAN SUYU OLUR MOTİVE OLUR VEE MORAL OLUR İŞTE O AN Onları siz öldürmediniz, Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, Allah attı. (Bütün bunları) mü'minleri güzel bir imtihanla imtihan etmek için (yaptı). Hiç şüphesiz Allah Semi'dir (herşeyi işitendir), Alim'dir (hakkıyle bilendir). (8-Enfâl 17)
  • Arif 66 13.05.2021 18:23
    Bende berkur tepede yaptim karsisinda düğün dagi var kuzeyinde k7 diye adlandirilan tepe var alt tarafta tarla başı karakoku var berkurda sehit vermiştik 1977 /1 olarak görev yaptım
  • Arif 66 13.05.2021 18:21
    Bende orda yaptim çok pis yer karşı sinda düğün dagi var
  • yiğido 13.05.2021 18:20
    Sayın Bakanımızın bir Komutandan öte bir baba gibi hitabı çok güzel. Hepinizle gurur duyuyoruz. Herkesin Ramazan Bayramını En İçten Sevgi Muhabbetle Kutlarız. İYİ Kİ VARSINIZ.
Daha fazla yorum görüntüle