4 Temmuz 2021 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kamera-Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

Kolejlerin puanı düştü, fiyatı fırladı

Bu yıl zor geçen LGS sonrası kolejlerin puanı düştü. Öte yandan öğrenim ücretleri ise ciddi oranda arttı. Geçen sene 70 bin TL öğrenim ücreti alan okullar, bu sene 84 bin TL istiyor.

 

‘Tosuncuk’ İstanbul’da gözaltına alındı

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, İstanbul’a getirilerek gözaltına alındı. Aydın’ın 4 gün gözaltında sorgusu devam edecek.

 

Filipinler’de felaket

Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaletinde 85 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü. Kazada en az 17 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi kurtarıldı.

 

Muhalefeti utandıracak sayı

Muhalefetin ‘Osmangazi Köprüsü’nden geçecek araçlara verilen garantide zarar’ algısı çöktü. 20021 yılının ilk beş ayında garanti edilen araç sayısı 40 bindi, köprüden42 bin 134 araç geçti. 

 

Bilim Kurul üyesi uyardı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Akın, salgınla mücadelede aşılamanın önemine vurgu yaptı. Genç nüfusa çağrı yapan Akın, “Akıllarını başlarına toplamaları ve aşılarını olmaları lazım” dedi.

 

Yunanistan’dan Türkiye’ye düşmanca kulis

İngiltere merkezli Economist dergisi, Yunanistan’ın, Türkiye’deki savunma sanayii adımlarından rahatsız olduğunu yazdı. Buna göre Atina, Almanya’dan Türkiye’ye satış yapmamasını istedi ancak istediği karşılığı bulamadı.

 

Emre Akbaba imzayı attı

Galatasaray’da tecrübeli futbolcu Emre Akbaba ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalandı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Celal yenal 04.07.2021 18:15
    Bünyamin öztürk denen aklı az çocuk senin beğenmediğin imam hatiplerden mezun avukatlar doktorlar motor üreten mühendisler ha bir de zoruna gider mi bilmem cumhurbaşkanıda çıkıp milletin kaderinde söz sahibi olup senin gibilere kabus gibi çöküyor.
  • Yav hehe 04.07.2021 17:59
    Evet malesef imam hatiplerde 2 neti zorla çıkarıyorlar genelde 20 sorudan 15 in altına düşmüyorlar..
  • Ülkem 04.07.2021 17:58
    Bir ülke düşünün nitelikli ve niteliksiz diye yani iyi veya kötü okul buda nitelikli bir okul kazanamamışa sistem sen niteliksiz liseye göndermiyecekse sistem seni otomatik olarak özele atıyor velinin başka alternatifi yok ondan sonra ugraşki özele para yetiştirsin bu olumsuzlugu ben yaşadım oğlumda niteliksiz bir liseye gitti sınıf 40 kişi iki yıl zor dayandık sonra malum özele gönderdim bu yanlış çarpık öğretim düzenini düzeltin bu sistem lgs tamamen özele çalışıyor yetkililer nasıl bunu görmez allah çocuk okutan velilerin yardımcısı olsun ne diyeyim.
  • Metin 04.07.2021 17:58
    84 bin Tl verecem sonucunda gireceğim yine üne sınavı kaderimi belirleyecek. Aptalca kesin olmayan bir şey için 84 bin vereceğime çalışır üzerine az daha koyar o parayı üniversiteye veririm ,Türkiyede 84 bin alıpta %100 üne garantisi veren kolej mi var boşa ödenen aptalca bir para. Özelini dersin saati 200 tl 1 senelik ücretle 420 saat özel ders alıp kazanamayan öğrenci zaten aptal 4 yıl koleje gitse ne olur.
  • Bünyamin Öztürk 04.07.2021 17:01
    Niteliği olan değil, parası olan okur. Bu ülkede böyle. İşinize gelirse.
Daha fazla yorum görüntüle