Tokat’ta aynı kavşakta bir ay içinde meydana gelen 19 yaralamalı ve maddi hasarlı kaza kameralara yansıdı. Tokat-Niksar karayolu TEDAŞ kavşağında yaşanan trafik kazaları Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile görüntülendi. Karayolları ekipleri tarafından yol çalışması nedeniyle kimi zaman tek şeritten trafiğin çift yönlü aktığı yol kazalara davetiye çıkardı. Yeşilırmak üzerindeki köprüden kavşağa girerek karşı yöne geçmek isteyen otomobillere diğer yönden gelen araçların çarpması kameralara anbean yansıdı. Son bir ay içerisinde 19 yaralamalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldi. Yol çalışmalarının tamamlandığı kavşakta sinyalizasyon sisteminin henüz yerleştirilmemiş olması da kazalara davetiye çıkardı. Ayıca KGYS kameralarına el freninin çekilmesi unutulan park halindeki otomobilin hareket etmesi yer aldı. Sürücünün park ettiği otomobilin hareket ederek kavşakta refüje çıkıp karşı yöne geçerek, bariyerlere çarpması yer aldı. Ayrıca kavşaklarda otomobille motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazalar da yer aldı.
 

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Turan 02.10.2021 15:35
    Memlekette kural tanıyan yok
  • adem 02.10.2021 14:54
    bazıları anayol arayol mefhumunu hala bilmiyor bilmemekle kalmıyor koca dur tabelasına uymuyor olan milli servete oluyor
  • vatan 02.10.2021 14:28
    olayı gören polis bile kaçıyor 58. sn de
  • Kütahya'lı Mustafa 02.10.2021 13:43
    Canım Türkiye'mde döner(l) kavşaklar neden yapılır ? halen çözemedim.Sadece görüntü olsun,ot-çiçek-ağaç dikmek için belediyelerin vitrini vazifeni görüyor ! Avrupa ülkelerinde hızlı yollarda bile var ve asla kavşakta ışık ve asla DUR tabelası olmaz.Kavşak yolu öyle örter ki herkes kavşağa girmek zorunda kalır ve kurallar bellidir.Kavşak içinde olanın önceliği vardır.Aynı pozisyondaki araçlar sağ kuralına göre akışıp gider. Türkiye'de yaygınlaşmalı ancak insanlarda eğitilmeli.Kavşak olmasına rağmen herkes üstün zannediyor kendini( bu arada Kütahya'da yaşıyorum,buradada durum çooookk vahim,trafik açısından )
  • vatan 02.10.2021 13:35
    58. saniyedeki kazayı gören polis in kaçışı :D
Daha fazla yorum görüntüle