Esenyurt'ta lodos sırasında yaşanan can pazarı kameraya yansıdı.

Esenyurt'ta lodos sırasında yaşanan can pazarı, güvenlik kameralarına yansıdı. Saadetdere Mahallesi'nde bir marketin önünde kaydedilen görüntülerde şiddetli lodos nedeniyle çatı parçaları uçuyor. Büyük panik yaşayan vatandaşlar, etrafa kaçmaya çalışıyor. Bu sırada bir kişi üzerine düşen çatı parçasıyla bir meyve tezgahının yanına düşüyor. Vatandaşlar, yere düşen kişiye yardım ederek kaldırıyor. 

Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi ile 1105. Sokak'ın kesişiminde bulunan bir binanın çatısı, kentte etkisini artıran tam fırtına nedeniyle koparak uçtu. Bu sırada yolda yürüyen Elif Şanver ve çocuğu kopan çatının altında kaldı. Elif Şanver'in olay yerinde yaşamını yitirdiği olayda çocuğu ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da öğleden sonra etkisini artıran fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu tam fırtına, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İstanbul sahilinde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluşurken, bazı vatandaşlar bu anları fotoğrafladı.

AA muhabirinin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Beylikdüzü oldu. Beylikdüzü radar sahasında rüzgarın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı.

Meteoroloji yetkilileri rüzgarın il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Öte yandan, Beylikdüzü'nde de kısa süreli çamur yağdı.

Sultangazi'de rüzgarın etkisiyle inşaat halindeki bir binadan beton parçaları yoldan geçen bir vatandaşın üzerine düştü. Yaralanan vatandaş, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

- Ağaçlar yerinden söküldü çatılar uçtu, tekneler hasar gördü

Pendik Amatör Balıkçılar Derneği ve Maltepe Park iskelesinde bağlı teknelerden bazıları zarar gördü. Halkalı'daki metro çalışmalarında kullanılan vinç devrilirken, Bağcılar'da inşaatta kullanılan vincin rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladığı görüldü.
Çatalca Serbest Bölge girişinde bulunan saat kulesi ise fırtına nedeniyle devrildi. Kulenin devrilme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi.

Üsküdar, Beylikdüzü, Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazi'de rüzgar bazı ağaçları yerinden söktü. Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede çatılardan kopan parçalar ve savrulan reklam panolarının düşmesi sonucu park halindeki bazı araçlarda hasar meydana geldi.

Haraççı Araç Muayene İstasyonu ve Beylikdüzü Bakırcılar Sanayi Sitesi'nin çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Bazı metrobüs duraklarında ise rüzgar nedeniyle hasar oluştu.
Sitelerin bahçelerindeki spor aletleri rüzgardan zarar görmemeleri için bağlanarak sabitlendi.

İstanbul'daki fırtınanın bilançosu açıklandı

İstanbul'da etkili olan fırtına ve lodos onlarca yapıya hasar verirken hayatını kaybedenler de oldu. İBB'den yapılan açıklamada hava muhalefetinin yol açtığı son bilanço açıklandı.

İstanbul tarihin en fırtınalı günlerinden bir tanesini yaşarken çok sayıda çatı uçtu, bunun neticesinde de can kayıpları yaşandı. 

İBB BİLANÇOYU AÇIKLADI

İBB'den yapılan açıklamada, "İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle 33 çatı uçtu, 192 ağaç, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi,  232 tehlike arz eden parça düştü, 12 araç da hasar gördü." denildi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Terso 30.11.2021 00:24
    Bıde varkı lodos esıyor sıcak sıcak poyraz esse daha kotu soguk bu bıle perısan ettı mılletı.
  • murat 29.11.2021 22:33
    geçmiş olsun
  • yalanmi 29.11.2021 20:32
    Allah her seye kadir. Allah ne ederse dogru eder.
  • mişmiş 29.11.2021 19:14
    en öndeki dayayı abakın. Hiç bir şey olmamış gibi kalkıp gidiyor. şapkasını alıyor ve devam ediyor. Bi dur be adam bir soluklan.
  • Muşlu efe 29.11.2021 18:50
    Geçmiş olsun İstanbul Allah beterinden korusun inşallah
Daha fazla yorum görüntüle