DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV canlı yayınında 2023 Cumhubaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine,"Altılı masa mutabakata varırsa, en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok." ifadelerini kullandı.

Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerine aylar kala altılı masanın adayı muğlaklığını koruyor. Devamlı bir araya gelen ve masada buluşan muhalefet liderleri henüz aday konusunda mutabakata varamadı.

Seçim yaklaştıkça CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında artan adaylık mücadelesi yuvarlak masada soğuk rüzgârlar esmesine neden oluyor.

Son olarak topa giren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, adaylıkta gözünün olduğunu kamuoyuna duyurdu.

"ALTILI MASA MUTABAKATA VARIRSA EN İYİ ŞEKİLDE BEN YAPARIM"

Babacan cumhurbaşkanı adaylığı için, "Biz hiçbir siyasi partiyle adaylar konusunda, olası isimler konusunda 'olur' ya da 'olmaz' demiyoruz. Bize görüşlerini açıklamak isteyenleri  de sadece dinliyoruz. Altılı masaya oturduğumuz zaman da hiçbir isimle ilgili olumlu/olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. Altılı masa böyle bir mutabakata varırsa hem seçilebilme sorunu olmaz hem de en iyi şekilde ben yaparım, bir sorun yok. Ama bu altılı masanın tabii mutabakatı gerekir. Şu anda bizim önceliğimiz ortak yönetim modeli ve geçiş sürecinin yol haritası. Önce bunlarda mutabık kalmamız lazım. Çünkü bunlarda mutabık kaldıktan sonra asıl adayın profili o zaman daha şekillenmiş olacak." sözlerini sarf etti.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Misafir 04.01.2023 10:36
    Belkide hiç kimsenin aklına gelmeyen sürpriz bir isim çıkaracaklardır
  • kılıç 04.01.2023 10:27
    döneklerden birşey olmaz
  • Soysal 04.01.2023 09:57
    En iyisini ingilizlerin abd nin isteklerini en iyi şekilde yaparsın bundan hiç şüphemiz yok
  • belde 04.01.2023 09:49
    bu yeni eşbaşkanlık makam sevdalılarının bu millete verecek bir şeyleri yok. ancak birilerinden emir alırlar, onların hizmetkarıdır. tıpkı yüzünde güller saçan siyasetçimiz gibi. makam mevki bunların bence putları olmuş, başlarındaki emirzadeleri ne derse o. millettten derslerini alsalar da başındaki piyonlar bırakmaz bu ve benzerlerini
  • Bandırmalı 04.01.2023 09:49
    Eleman haklı. Masanın diğer adaylarına bakınca kendine güven geldi.....
Daha fazla yorum görüntüle