MİT Başkanlığı ve İstanbul emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, DEAŞ silahlı terör örgütünün Türkiye yapılanması olan Selman-ı Faris Taburu'nun kurulduğunu, iddiaya göre; örgüt içeresinde faaliyet gösteren kişilerin yılbaşı gecesi kilise ve sinagoglara yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Bunun üzerine ekipler, örgütün Türkiye yapılanması içerisindeki kişileri fiziki ve teknik takibe aldı. Çalışmalar sırasında şüphelilerin bazı noktalarda keşif ve fotoğraflama yaptıkları tespit edildi.

MİT ve istihbarat ekiplerinin yaptıkları saha çalışmalarının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 Aralık'ta tespit edilen şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 9 ilde 39 farklı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, 32 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 25'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bir kişiye ev hapsi verilirken 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şüphelilerden 2'sinin ise sınır dışı edilmesine karar verildi.

Şüphelilerin eylem için keşif yaptıkları anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bir şüphelinin bazı sinagogların önünden geçerken etrafı kontrol ettiği anlar yer aldı.

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Das 03.01.2024 23:32
    Daha yeni 12 sehit verdik vahsi bati güdümlü terör örgütü pkk deas saldiri emri almis demek ki istihbarat emniyet kirmizi alarm durumuna gecmeli teröristlerin aileleride sorguya cekilmeli denetlenmeli
  • Diyar-ıbekir'li 03.01.2024 22:30
    Dünyada ki bütün terör örgütlerinin arkasında siyonist israil var.Bunlarda güya müslüman!Bir yığın masum insanı öldürmek peşindeler.israilleşmişler.
  • Suattty 03.01.2024 22:24
    İmha edin nefes dahi almasınlar çatılmaya girdiler çatışmada hepsi geberdi o kadar en sağlam çözüm
  • TARKAN 03.01.2024 22:22
    it sürüsü gibiler. bunlara işkence suç sayılmasın. bunlar ne insan ne hayvan çünkü. bütün teröristler için aynı. işkence altında konuşturulsun. bunlara merhametli olursak insanlığa canilik olur.
  • Stratejik bakış 03.01.2024 21:20
    Çift kimlillileri ...alın ..
Daha fazla yorum görüntüle