Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan KAAN, son olarak pistte yavaş ve hızlı taksi testlerini gerçekleştirdi.

KAAN, sabah saatlerinde Mürted Hava Meydanı'nda yeniden piste çıkarak motor çalıştırdı ve ilk kez havalandı.

KAAN'ın ilk uçuşunda pilot koltuğunda test pilotu Barbaros Demirbaş oturdu.

FATİH ALTAYLI HEDEF ALMIŞ, 'HAYAL SATMAYIN' DEMİŞTİ

Fatih Altaylı, 14 Mayıs seçimlerinden önce KAAN'ı hedef alarak, "İnsanlara hayal satmayın" demişti. 

KAAN'ın pistte 'motor takılmış tekerlekle hareket ettiğini' ileri süren Altaylı, 'Motorla mı gidiyor, tekerleklerine motor mu koymuşlar onunla mı gidiyor. İnsanlara hayal satmayın. Büyük yalanlar söylemeyin.' ifadelerini kullanmıştı. Altaylı, söylediklerine ilişkin kendisine karşı tepki gösterenleri ise 'aptal' olarak nitelemişti.

Altaylı açıklamasında şunları söylemişti:

"Uçak olsun da uçmuyor bu. Daha tekerleklerini 10 santimetre bile yerden kesmedi. Belki 2030'da deneme uçuşlarına başlayacak, her şey iyi giderse TSK'ya teslim edilmeye başlayacak. Motor nerede? Kimden alacaksın? Ukrayna'dan aldın diyelim Rusya vurursa ne olacak? Bu uçağı Çin yapmaya çalışıyor 15 senedir bitiremedi. Neden yalan söylüyorsun? Beni akıllı insanlar anlıyor ama aptallar anlamıyor."

Yorumlar 777 Yorum Var
  • Yusuf 23.02.2024 11:14
    Fatih senin yaşadığın hayal kırıklıkları sen de epey öfke biriktirmiş, ama durdurmayacaksınız. Alayınız uğraşıyor başarımıza başarı katıyoruz, tarih yazıyoruz. Türkiye yüzyılı kutlu olsun... Yeniden dünya nizamı ve kızıl elma için geliyoruz.
  • kayseri 23.02.2024 10:13
    bir türk yada türkiyede ekmek yiyen biri bu kadar hazımsız olamaz araştırmalı!!!
  • Misafir 23.02.2024 09:23
    Kızılay Maden suyu...Hasımsızlığa iyi gelir...
  • Aynur Karagöz 23.02.2024 07:25
    İnsan bu kadar mı hazımsız olur pes
  • Brutus 23.02.2024 00:59
    şimdii kim ve kimler aptalmış kibir abidesi, hadi söyle
Daha fazla yorum görüntüle