Hakkari

Milletvekili genel seçiminin ardından

16:10 02 Kasım 2015
Milletvekili genel seçiminin ardından

 Hakkari'de sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, milletvekili genel seçimlerini değerlendirdi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, Türkiye siyaset tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyledi.

Halkın iradesinin sandığa yansıdığını anlatan Taş, buna saygı duyulması gerektiğini belirtti.

"Son dört aydır ülkemizde ve bölgemizde yaşanan çatışmalı süreç, beraberinde çok ciddi değerlerimizi kaybettirdi" diyen Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlarımız öldü. Ekonomik ve sosyal refahımıza çok ciddi darbe vuruldu. Tabi yeni kurulacak hükümetten çok ciddi beklentilerimiz var. Ekonomik, sosyal, siyasal beklentilerimiz var. 12 Eylül 1982 Anayasanın değiştirmesi, insan ve hak özgürlüklerin iyileştirmesi konusunda, yeni hükümetin çok ivedi adımlar atması ilk umudumuz ve beklentimizdir."

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut ise Türkiye seçmenin tekrar tek partili sistemi tercih ettiğini söyledi.

Akbulut, şöyle konuştu:

"Türkiye halklarının iradesinin sandığa yansıması ve tekrardan AKP'ye yetki vermesine saygı gösterilmesine inanıyoruz. İktidar partisinin bu günden itibaren kucaklayıcı bir politika sergilemesi temel talebidir. Halkın iktidar partisine yüzde 49 oy oranı vermesindeki temel amaç, Türkiye'de tekrar kaosun olmaması, savaşın tekrar başlamaması ve yeniden barış sürecinin başlamasına yönelik bir taleptir. Bu anlamda AK Parti'nin bunu çok iyi okumasına gerektiğine inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.