Hakkari

Hakkari'deki STK'lardan sağduyu çağrısı

16:21 30 Aralık 2015
Hakkari'deki STK'lardan sağduyu çağrısı

 Hakkari'deki sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu, yaşanan çatışmalı sürecin son bulması için basın açıklaması yaparak sağduyu çağrısında bulundu.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasında Konferans Salonunda yapılan açıklamaya, kent merkezi ve ilçelerde bulunan STK temsilcileri katıldı.

STK'lar adına açıklama metnini okuyan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı, bölgede ve ülkede yaşananlar ve gelinen nokta karşısında halkların barış, demokrasi ve özgürlük taleplerinin yaşam bulması için platform olarak, ülke yönetimini ve siyaset kurumunu aklı selime davet etti.

Sarı, "Artık 'yeter' diyoruz. Son üç yıldır yürütülen Çözüm Süreci, ülkemizin tamamında olduğu gibi bizlerde de büyük umut yaratmıştı. Ancak, bugün gelinen noktada, bölgedeki çatışmalı ortamın ve açığa çıkardığı acıların, hızla toplumsal alanda derin ayrışmalar yarattığını ve bu durumun sürmesi halinde önü alınamayacak felaketler getireceği konusunda kaygılı olduğumuzu önemle belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Başta hükümet olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu taleplerin demokratik zeminde tartışılabilmesi gerektiğini belirten Sarı, diyalog ve demokratik siyaset kanallarının açılması için çaba harcamasının önem taşıdığını anlattı.

Halkların demokrasi, barış ve kardeşlik içinde yaşamasının, çocuklara güvenli ve huzurlu bir gelecek bırakmanın, dar parti çıkarlarına, günübirlik siyaset çekişmelerine kurban edilemeyecek kadar önemli olduğunu anlatan Sarı, şöyle devam etti:

"Tüm bu nedenlerle yeni bir yıla girerken, müzakere sürecinin kaldığı yerden kararlı bir şekilde başlamasının, çok önemli sonuçları olacaktır. Yaşanan çatışmalı ortamın bir an önce son bulması için ilgili tüm taraflara çağrıda bulunuyoruz. Şu an bölgede yaşanan ve neredeyse ayları bulan sokağa çıkma yasağı uygulamalarından derhal vazgeçilmelidir. Tüm sorunların diyalog ve müzakere yöntemiyle çözme perspektifinden hareketle, kent merkezlerindeki tank, top, zırhlı asker ve polis birliklerin çekilerek, bu şekilde normalleşmenin sağlanması çağrısını tüm taraflara yapıyoruz. Bir bütün olarak siyasilerin, medyanın kutuplaştırıcı, aşağılayıcı, kin ve nefret söylemlerinden vazgeçerek, barış ve kardeşliğe hizmet edecek bir üslupla hareket  etmeleri çözüme katkı sunacaktır."

Platform olarak sürece daha fazla katkı sunmak için sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini belirten Sarı, yeni yılın ülkeye ve dünyaya barış getirmesini diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.