Hatay

TBB Başkanı Feyzioğlu:

17:52 26 Aralık 2015
TBB Başkanı Feyzioğlu:

"Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyoruz. Bu kadar derin sorunlar, diplomatik, sakin ve herkesi kazanacak cümleleri içeren stratejilerle çözülebilir"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyoruz. Bu kadar derin sorunlar, diplomatik, sakin ve herkesi kazanacak cümleleri içeren stratejilerle çözülebilir" dedi.

Feyzioğlu, İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) ziyaretinde yaptığı konuşmada, kendisinin siyasetle işi olmadığını ancak ülkenin sorunları olduğunu söyledi.

Şu anki sorunların yarının çok büyük sorunu haline gelebileceğini savunan Feyzioğlu, "Hatay'dan patlayacak olan Alevi, Sünni ve Nusayri depremi bekliyorum. Böyle bir fay hattı derinleşiyor. Diğer yandan da Türk ve Kürt fay hattı derinleşiyor ve orada da bizi büyük bir felaket bekliyor. Fakat bu ikisi ayrı ayrı planlanmıyor. Bu ikisi aynı anda fikirleşmiş ve öyle iç içe geçirilmiş ki içerisinden çıkılmaz hale getirilecek şekilde planlanmış" diye konuştu.

Feyzioğlu, etnik kökeni ne olursa olsun milyonlarca vatandaşın Türkiye'nin Suriyeleşmesine, IŞİD ve PKK benzeri örgütlerin hüküm sürdüğü bir kaosa sürüklenmesini istemediğini belirtti.

Gelişmelerin düzgün yorumlanması gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Geleceğimizi tehdit eden, geleceğimizi karartmaya elverişli büyük badirelerin içerisine girdik. Buradan çıkış vardır. Gelişmeleri düzgün yorumlamak gerekir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyoruz. Bu kadar derin sorunlar diplomatik, sakin ve herkesi kazanacak cümleleri içeren stratejilerle çözülebilir. Hatay, şu anda belirtileri görünmekte ise de korkarım orta vadede doğru adımlar atılmazsa, çok büyük patlamalara potansiyel olarak gebedir. Hatay, kuruluş tarihten bu yana sergilediği olgun duruşla 77 milyona 'biz yapıyoruz' diye bilecek bir duruştur. Hatay ise hedeftir. Hatay, petrol koridorunun Akdeniz'e açılacağı tek limandır. Hatay, bu koridorun karşısında bir duvar gibi durmaktadır. Hatay düşerse Türkiye düşer. Hatay düşerse Kıbrıs düşer. Mesele Doğu Akdeniz'de leviathan ve diğer iki doğalgaz sahasının bulunması ve işletmeye açılmak üzere olmasıyla doğrudan ilgilidir."

Feyzioğlu, Hatay programı kapsamında İskenderun Cemevi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ortodoks Kilise'sini ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.