Hatay

CHP'li Torun ve Bingöl, Hatay'da

14:21 21 Mart 2016
CHP'li Torun ve Bingöl, Hatay'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Geçmişte halkımıza kaostan çıkma sözü verenler maalesef bugün sadece taziye dileklerinde bulunuyorlar. Biz bunu hak etmiyoruz. Biz barış, kardeşlik, güven ve refah içinde yaşamak istiyoruz. Siyasetin de temel amacı budur." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Tekin Bingöl, Hatay'da partililerle bir araya geldi.

Hatay İl Başkanlığı'nda kendilerini karşılayan partililere seslenen Torun, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini, Türkiye'nin her gün yeni bir acıyla uyandığını belirterek, ülkenin kaosun ortasında olduğunu ifade etti.

Torun, ''Geçmişte halkımıza kaostan çıkma sözü verenler maalesef bugün sadece taziye dileklerinde bulunuyorlar. Biz bunu hak etmiyoruz. Biz barış, kardeşlik, güven ve refah içinde yaşamak istiyoruz. Siyasetin de temel amacı budur. Ama bu iddiayı sunanlar, 14 yıldır ülkeyi yönetenler geldiğimiz noktada hiçbir suçu yokmuş gibi davranıyorlar. Bu sorumluluğun altından kalkamazlar. Biz ölenlerin her gün acısını yaşıyoruz. Artık bu taziyeleri sonlandırmamız lazım. Ne oldu da ülke bu duruma geldi? Bunu iyi düşünmemiz lazım ve buradan hep birlikte çıkış yolunu bulmamız lazım. Bu ülke kardeşlik projesini ortaya koymak zorunda. Ama 'Hep ben bilirim, ben ne dersem o olur anlayışı' bizi her geçen gün daha karanlığa doğru götürüyor." diye konuştu.

Seyit Torun, bir zamanlar bölgenin parlayan yıldızı olan Hatay'ın turizm, ticaret ve tarım anlamında önemli bir katma değeri ortaya koyduğunu ancak alınan kararlar neticesinde kentte ciddi sorunların ortaya çıktığını öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de acıları anlatmaya artık kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirterek, Türkiye'nin neresinde olursa olsun kaybedilen her vatandaşın canlarını yaktığını, tarifsiz acılar içerisinde bulunduklarını anlattı.

Bingöl, 7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'de büyük bir umudun yeşerdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte bazı siyasi partilerin yaptıkları çok temel hata ülkeyi yeni bir seçimle karşı karşıya bıraktı. O geçen süre içerisinde iktidar partisinin yapmış olduğu bir takım siyasi hesaplar, Türkiye'nin huzurunu alt üst etti, yeniden bir çatışma ortamının şiddet sarmalının içerisine sürükledi. AKP'ye oy verenlerin, bizim için CHP'ye oy veren kardeşlerimizden hiç ama hiçbir farkı yok. Çünkü biz CHP olarak 78 milyon insanı aynı gözle gören, aynı kardeşlik duygusuyla bakan bir siyaset anlayışına sahibiz. Ne oldu, istikrar adına AKP'ye oy verildi. Şimdi Türkiye'ye bakalım. İstikrar adına iş başına gelen AKP Türkiye'de nasıl bir ortam yarattı, istikrar denilen o kavram acaba Türkiye'de hayata geçirilebildi mi? ''

Hatay'ın bir zamanlar kendi ürettikleriyle ayakta durduğunu vurgulayan Bingöl, şimdilerde kentin her tarafında onlarca tır filosunun satılık levhalarıyla beklediğini, kentin bunu hak etmediğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.