Isparta

9. Cumhurbaşkanı Demirel, mezarı başında anıldı

13:35 17 Haziran 2016
9. Cumhurbaşkanı Demirel, mezarı başında anıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün birinci yılında memleketi İslamköy'de anıldı.

Atabey ilçesindeki İslamköy'de anıt mezarının bulunduğu Çalca Tepesi'nde düzenlenen anma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlar, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Kasırga, Demirel'in mezarına Cumhurbaşkanlığı çelengini sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra aile yakınları taziyeleri kabul etti. Tören, duaların okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından Bakan Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş meydanlarında kurulan devletlerin, zenginliğe ulaşmasında devlet adamlarının ve siyasilerin önemli bir yeri olduğunu söyledi. Devlet adamlarına bu kuvveti verenin de millet olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Millet kavramı bugün rahmetle andığımız 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in siyaset ve devlet adamlığı boyunca sürekli esas tuttuğu kavramdır. Demirel'in hayatı aslında 1960 Darbesi sonrası siyaset alanının çok daraltıldığı bir dönemden sonra, sürekli siyaset alanını millet adına açmakla geçmiştir. Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği, siyasetin vesayetin gücüne hapsedildiği bir dönemde hem millet hizmetinde bulunmak hem de demokrasiyi geliştirebilmek zordur."

Bu dönemlerin uluslararası buhranların ülke üzerinde etkili olduğu dönemler olduğunu anlatan Soylu, "Çoban Sülü'den başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına gelmek, en esası da 'Çoban Sülü'den 'Baba'lığa gelmek kolay bir hadise değildir. Bugün Türkiye'nin her yerine nüfuz etmiş hizmetleri ile vatandaşımızın gönlündedir." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.