İstanbul

Fransa'daki terör saldırısına tepkiler

20:39 15 Temmuz 2016
Fransa'daki terör saldırısına tepkiler

Afrikalı bazı devlet başkanları, siyasetçiler ve futbolcular, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınadı.

Fildişi Sahilleri Devlet Başkanı Alassane Ouattara, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan saldırıyı kınadı ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından saldırıyı kınayarak, duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita da onlarca insanın hayatına mal olan saldırıdan ötürü öfke ve hüzün duyduğunu belirtti.

Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Kabore ise sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Nice kentini hedef alan hain saldırıyı kınıyor ve kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Gabonlu muhalif siyasetçi ve ağustos ayında yapılması beklenen seçimlerde cumhurbaşkanlığına aday olan Jean Ping ile Kongolu muhalif Musa Katumbi de Twitter hesapları aracılığıyla saldırıyı kınarken, Fransa halkına başsağlığı temennisinde bulundu.

Paris Saint-Germain (PSG) takımının futbolcularından Fildişi Sahilli Serge Aurier ise Twitter'daki hesabından, "Bu kadarı fazla... Bütün iyi dileklerim kurbanların aileleri ve tüm Fransa halkı için. Kendinize ve yakınlarınıza iyi bakın, birliğinize sahip çıkın." mesajı verdi.

Fildişi Sahilli bir diğer futbolcu Kouassi Gervinho da "Düşüncem kurbanların aileleriyle birlikte." diyerek saldırıya tepki gösterdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.