İstanbul

"54. Kütüphane Haftası"

17:37 26 Mart 2018
"54. Kütüphane Haftası"

"Evrak-ı Şahaneden Kütüb-i Nefiseye Atatürk Kitaplığı Hazineleri" sergisi, yarın ziyarete açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İBB Gençlik Meclisi tarafından "54. Kütüphane Haftası" kapsamında düzenlenen sergi, Beyoğlu'daki Atatürk Kitaplığı'nda sanatseverlerle buluşacak.

Son yıllarda nadir eser ve özel arşiv alımlarında büyük mesafeler kat eden kütüphanede, önemli asker, sanatçı, siyasetçi ve kültür adamlarının özel arşivleriyle birçok dildeki nadir baskı kitaplar, el yazmaları, haritalar, kartpostallar satın alınarak okuyucunun hizmetine sunuldu.

2. Bayezid döneminde İstanbul'da Yahudi bir ailenin kurduğu matbaada basılan 8 kitap, Abdülhamid'in kütüphanesinden sahaflara düşen kitaplar, yurt dışındaki bir koleksiyonerden alınan ve Osmanlı coğrafyasını kapsayan 63 bin kartpostalın da yer aldığı arşivden yapılan seçki, sergide izlenime sunulacak.

Yarın ayrıca Çekmeköy'deki İBB Fatma Aliye Halk ve Çocuk Kütüphanesi'nde ebru atölyesi yapılacak.

Kütüphane Haftası dolayısıyla ayrıca Nusret Sönmez ve Ayşe Kasap’ın konuşmacı olduğu "Okuma Kültürü ve Kütüphanelerimiz" konulu bir konferans gerçekleştirilecek. Etkinlik, 29 Mart'ta saat 11.00'de Sultanbeyli İBB Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi'nde düzenlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.