İstanbul

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi

15:39 01 Nisan 2018
AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çok yoğun bir tempoda 2019'a kadar durmadan, yılmadan hep birlikte çalışacaklarını belirterek, "İnanıyorum ki Bakırköy'ü de AK Belediyeciliğe hep birlikte kavuşturacağız. Önce Bakırköy'de destan yazacağız, İstanbul'da yeniden bir destan yazacağız ve Türkiye'de de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte çok yüksek bir oy oranıyla Cumhurbaşkanımızı Başkan yapacağız." dedi.

Bakan Kaya, AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşan Kaya, diğer siyasi partilerin kongrelerinde sandalyelerin havada uçuştuğunu dile getirerek, "Biz de bir coşku, heyecan ve bayram havasında bayrağın, daha yukarı taşınmak üzere devredildiği kongreleri yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

- "Ülkemizde kadınları güçlendirmek üzere çalışmaya devam ediyoruz"

AK Parti'nin kadınların siyasette daha fazla yer alması için çalıştığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Ülkemizde kadınları güçlendirmek üzere çalışmaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak Türkiye'de ilk defa bu sene kadının güçlendirilmesi strateji belgesi ve eylem planımızı kamuoyuyla paylaştık. 5 alanda; ekonomi, eğitim, sağlık, medyada kadın temsili ve karar alma mekanizmalarında kadın konularında 5 yıl boyunca çok detaylı bir çalışma yapacağız. Tüm bu alanlarda kadınların güçlendirilmesi için gece, gündüz çalışacağız."

Kaya, 2019'da çok önemli iki seçim olduğuna işaret ederek, Bakırköy'ün de AK Belediyecilik ile tanışmasını temenni etti.

Seçimler için kadınların, gençlerin çalınmadık tek bir kapı bırakmadan çalışması gerektiğini vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"15 yılda yaptıklarımızı kapı kapı anlatmaya devam edelim. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği gibi liselere varıncaya kadar el uzatmadık tek bir genç dahi bırakmamamız lazım. Biz AK Parti teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımıza, liderimize bir söz verdik. Dedik ki 'Biz İstanbul olarak çalışarak dinleneceğiz bu dönem.' Çok yoğun bir tempoda 2019'a kadar durmadan, yılmadan hep birlikte çalışacağız. İnanıyorum ki Bakırköy'ü de AK Belediyeciliğe hep birlikte kavuşturacağız. Önce Bakırköy'de destan yazacağız, İstanbul'da yeniden bir destan yazacağız ve Türkiye'de de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte çok yüksek bir oy oranıyla Cumhurbaşkanımızı Başkan yapacağız. Biz AK yürekli kadınlarla, gençlerle azimliyiz, kararlıyız; 2019'a kadar durmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz."

- "Milletten gereken cevabı alacaklarından kuşku duymuyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da kongrelerin, siyasi partilerin heyecanını tazelediği, yönetimlerini güçlendirdiği toplantılar olduğunu söyledi.

Muş, TBMM'den siyasi partilerin ittifak yapmasının önünü açan bir kanun teklifinin geçtiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu tasarı Meclis'e geldiği zaman ana muhalefet partisi, hem Türkiye kamuoyunu hem Meclis'i birbirine kattı. Buna şiddetle karşı çıktığını ifade etti, bununla ilgili beyanatlar verdi. Şimdi aynı ana muhalefet partisinin yöneticileriyle genel başkanı 'Biz, ittifaklara karşı değiliz, tüzüğümüze koyduk.' diyor. Kendi kurultaylarında ittifak yapmakla ilgili bir tüzük kurultayında değişiklik yapıyor. Sonraki açıklamalarında bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini ifade ettiler. Ana muhalefetin şirazesi de pusulası da şaşmış durumda. Ya karşısınızdır ya değilsinizdir. Bir kanaatiniz, bir fikriniz olur."

Ana muhalefet partisinin, en son yaşanan gelişmelerde bazı ittifak görüşmeleri yaptığını ifade ettiğini aktaran Muş, görüşmelerin kiminle yapıldığının açıklanmadığına dikkati çekerek, "Peki ittifak görüşmelerini kiminle yapıyorsunuz? Bunu açıklamıyorlar. Kanun buna müsait, gayet şeffaf bir şekilde bu görüşmeler yapılabilir. Yoksa ana muhalefetin ittifak görüşmeleri yaptığı parti; daha önce parti yöneticilerinin 'ailecek destekledik' dediği ya da 7 Haziran seçimlerinden sonra havalimanında karşılaştıklarında birlikte 'nasıl salladık' dedikleri, terör örgütünün desteklediği ve güdümünde olan malum partiyle mi bunu yapıyorlar? Kiminle yapıyorlar bu görüşmeleri? Bunu millete açıklamak durumundadırlar. Ne kadar gizleseler de ne kadar saklasalar da er ya da geç bu ortaya çıkacaktır. Milletten gereken cevabı alacaklarından en küçük bir kuşku duymuyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise Bakırköy'de AK Partili belediye başkanı olmadığını belirterek, Bakırköy özelinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti milletvekilleri ve partililerin katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.