İzmir

İstanbul merkezli "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

17:29 18 Eylül 2015
İstanbul merkezli "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

Fetullah Gülen'in talimatlarını örgüt üyelerine ulaştırdığı ve örgütün kurgusu doğrultusunda kamuoyu oluşturduğunun tespit edildiği ileri sürülen eski cumhuriyet savcısı, avukat Avcı'nın, "cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla gözaltına alındı

Eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri Fetullah Gülen'in talimatlarını örgüt üyelerine ulaştırdığı ve örgütün kurgusu doğrultusunda kamuoyu oluşturduğunun tespit edildiği öne sürülerek, "cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla gözaltına alındı.

Gültekin Avcı'nın (46) İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan imzalı yakalama müzekkeresinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2011/762 sayılı sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturması olarak bilinen soruşturma kapsamında çok sayıda siyasetçi, bürokrat, akademisyen, gazeteci-yazar, iş adamı, devletin üst kurumunda çalışan görevliler, danışmanlar, vakıf başkanları ve üyeleri hakkında usulsüz şekilde soruşturma yürütüldüğü ileri sürüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, devletin bazı resmi kurumları ve 61. Hükümet görevlilerini kurgusal terör örgütüyle irtibatlandırmak suretiyle görevini yapamaz hale getirmeyi amaçladıkları öne sürülen sorumlularla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/41637 sayılı soruşturmasının başlatıldığı hatırlatıldı.

Soruşturma kapsamında, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesinin 24 Şubat 2015 tarihli kararıyla hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in talimatlarını örgüt üyelerine ulaştırdığı ve örgütün kurgusu doğrultusunda kamuoyu oluşturduğu tespit edildiği belirtilen Gültekin Avcı'nın, "cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçlarından gözaltına alınıp, İstanbul Terörle Mücadele Şubesine teslim edilmesi talep edildi.

- Avcı'nın avukatından açıklama

Bu arada, sağlık kontrolünden geçirilip tutulduğu İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen Gültekin Avcı'nın avukatı Volkan Taşkale, müvekkiliyle görüştükten sonra gazetecilere açıklamasında, Avcı'nın kamuoyunca tanınan gazeteci-yazar olduğunu vurguladı.

"Selam Tevhid Kudüs Terör Örgütü"nün, 2002, 2006 ve 2014 yıllarında Yargıtayca 3 kere onanmış, kesinleşmiş yargı kararıyla mahkum edildiğini ifade eden Taşkale, "Müvekkilimin köşe yazılarında da ifade ettiği iddialar, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Bahriye Üçok'un öldürülmeleriyle ilgili düşünülen bu terör örgütünün mahkum olmasının, zaten sağlıklı hukuk devleti olan bir ülkede normal olanın bu olduğu yönündedir" dedi.

Taşkale, müvekkilinin, daha önce kendisiyle ilgili yöneltilen suçlamayı öğrendiğinde, soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'a başvurduğunu da kaydetti.

Bu arada, Gültekin Avcı'nın, bugün uçakla İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.