İzmir

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

21:24 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

İzmir Valisi Toprak, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle Balçova Termal Otel'de resepsiyon verdi.

Toprak burada yaptığı konuşmada, son dönemlerde ülkeyi, milleti, güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırıları neticesinde şehit olan vatan evlatlarının, hayatlarını kaybeden insanların acılarının millet olarak yürekleri dağladığını belirtti.

Vatanın bütünlüğü, milletin birliği ve geleceği için en değerli varlıklarını şehit veren ailelere minnet ve şükranlarını ileten Toprak, Cumhuriyet'in, dayatılan esaret, küçülme, dağılma senaryolarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yüksek bir irade ile reddedilerek dünyada hiçbir milletin başaramayacağı büyük gayret, fedakarlık, azim ve inançla destansı bir mücadele sonucunda kurulduğunu anlattı.

"Atatürk'ün Türk milletine sunduğu en önemli kazanım şüphesiz ki 'En büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet idaresidir" diyen Toprak, Cumhuriyet'in kurulmasından bugüne kadar geçen zaman zarfında eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye kadar her alanda önemli atılımların gerçekleştirildiğini vurguladı.

Toprak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri minnet ve şükranla andı.

Vali Toprak, protokol üyeleriyle birlikte pasta kesti, 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek Türk bayrağı salladı.

Resepsiyona, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.