İzmir

"Seçmen istikrardan yana oy kullandı"

09:42 02 Kasım 2015
"Seçmen istikrardan yana oy kullandı"

 İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İş dünyası olarak uğraştığımız belirsizlik, gerilim gibi sorunlarla boğuşmak istemeyen Türk seçmeni tek parti ve istikrardan yana oyunu kullandı" dedi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, seçmenin, 7 Haziran seçimlerinden sonra umut vermeyen muhalefeti desteklemediğini, AK Parti ile "yola devam" dediğini belirtti.

Seçmenin 7 Haziran'da ihtar verdiği AK Parti'den de daha dikkatli bir ülke yönetimi beklediğini bildiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"İş dünyası olarak uğraştığımız belirsizlik, gerilim gibi sorunlarla boğuşmak istemeyen Türk seçmeni, tek parti ve istikrardan yana oyunu kullandı. Artık gerilim ve kutuplaşmalar sona ermeli, ekonomi ile siyasette hızlı hareket ederek beklediğimiz reformlar yapılmalı. 2019 yılına kadar bir seçim yapılmayacak, birbirini tekrarlayan, kilit haline gelen seçimler bitti. Hızla hükümetin kurulmasını ve ülkemizin ekonomide, siyasette beklediği reformlar hızla hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yeni dönemde gerilim ve kutuplaşmalar da sona ermeli. Tüm partiler bunun için üstüne düşeni yapmalı."

- MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü de Türkiye'nin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandıkları bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğduğunu belirtti.

Seçim sonuçlarının Türkiye'deki huzur, güven ve istikrar ortamının devam edeceğine olan inançlarını perçinlediğini bildiren Ülkü, "Milletimiz sözünü söyledi. Bize düşen milli iradeye saygı göstermektir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.