İzmir

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden TRT açıklaması

15:38 02 Kasım 2015
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden TRT açıklaması

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, siyasetçilerin TRT'yi hedef alan davranış ve söylemlerinin kurum çalışanlarını hedef haline getirdiğini ifade etti.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada, siyasetçilerin hangi kurumda olursa olsun basın çalışanlarını hedef göstermekten kaçınması gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin düzenlediği basın toplantısında TRT mikrofonunu kaldırmasının ardından Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da TRT muhabirlerini basın toplantısında istememesinin "kabul edilemez" olduğunu bildiren Dikmen, şunları kaydetti:

"Meydanlarda basın özgürlüğünden yana tavır takınan MHP ve CHP liderlerinin yine meydanlardan TRT’yi hedef göstermesi TRT’den ziyade o kurumda görev yapan meslektaşlarımızı hedef haline getirmekte ve mağdur etmektedir. Meslektaşlarımız görevi başında halk tarafından yoğun tepki ve linç girişimleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar."

Liderlerin topluma örnek davranışta bulunmaları gerektiğine dikkati çeken Dikmen, basın özgürlüğüne yönelik eleştirilerde bulunan liderlerin çalışanlara gösterdikleri tepkilerle çelişkili davranış sergilediklerini savunarak, şunları belirtti:

"Unutulmaması gereken nokta, TRT’de görev yapan meslektaşlarımızın yalnızca kendilerine verilen görevi özveriyle yerine getirme gayreti içinde olmalarıdır. O kurumda çalışmaları onların kanalın yayın politikasını tasvip ettiği anlamına gelmez. Sağduyudan uzak bu tür söylemlerden en büyük zararı yine çalışanlar görmektedir. TRT’yi hedef alan davranış ve söylemler, çalışanlarını hedef haline getirmektedir. Siyasilerden ve toplumun diğer kesimlerinden beklentimiz, hangi yayın politikasını güderse gütsün basın ve ifade özgürlüğüne saygılı olmaları ve meslektaşlarımızı hedef gösteren söylemlerden kaçınmalarıdır.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.