İzmir

Bülent Ecevit'in vefatının 9'uncu yılı

17:25 22 Kasım 2015
Bülent Ecevit'in vefatının 9'uncu yılı

 Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 9'uncu yılında, İzmir'de düzenlenen törenle anıldı.

Törenin düzenlendiği Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi'nin fuayesinde Ecevit'in fotoğrafları sergilendi. DSP İzmir İl Başkanlığı ile Karşıyaka ilçe teşkilatının hazırladığı törende davetlilere Ecevit'in biyografisinin anlatıldığı kitap hediye edildi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreni, Ecevit'in hayatını anlatan belgeselin gösterilmesiyle devam etti. 

Törende konuşan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin Bülent Ecevit'i ve fikirlerini yeterince iyi anlayamadığını savunarak, "Türkiye'de Ecevit'i anlamanın önemi şudur. Dünya düşük yoğunlukta bir 3. dünya savaşına doğru sürükleniyor. Bu düşük yoğunluklu 3. dünya savaşının merkezi bizim bulunduğumuz coğrafya. Bulunduğumuz bölgede geleceğe ilişkin iyi analizler yapmazsak, sosyal medyada tembellik yapıp, bize dayatılan bilgilerle hareket edersek, yarını yönetemeyiz" dedi. 

Türker, Ecevit'in vasiyetini yerine getiremediklerini belirterek, "Ecevit'i genç nesillere anlatamadık. Onu DSP'den ayırdığımızda zaten onu anlamamız mümkün değil" ifadesini kullandı. 

Ecevit'in siyasetçi kimliğinin yanında edebiyatçı kişiliğinin de kendilerine yol gösterdiğini dile getiren Türker, şunları kaydetti: 

"Aslında rahmetli Bülent Ecevit, her şiirinde dünyaya bakışımız ve siyaset yapışımızla ilgili yol göstermiştir. Örneğin 'Yarın' şiirinde, bize önemli bir yol haritası çizmede yardımcı olmuştur. 'Yarın bir sonraki günden önemsiz ama dünden önemli diyor.' Demek ki her bir gün ve gelecek geçmişten daha iyi bir noktadadır. Bize çok fazla geçmişe takılmayın geleceğe bakın diyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.