İzmir

"Notalar şiddete karşı" ritm ve konseri

21:58 28 Aralık 2015
"Notalar şiddete karşı" ritm ve konseri

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen konserde CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke de koroda yer aldı

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Notalar şiddete karşı" ritm ve konserinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de Türk Sanat Müziği korosunda yer aldı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki etkinlikte konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, İzmir'in canının yandığını, piyade er Gürkan Necati Yenikapı'yı teröre kaybettiklerini söyledi.

Terörün, çığlıkların yerini notaların alması gerektiğini ifade eden Böke, şöyle konuştu:

"Bu proje o yüzden önemli, şiddete hayır dememiz gerekiyor. Kadına şiddet, diğer şiddetten ayrıdır. Türkiye'de kadınlar en çok kendi yakınları tarafından tehdit ediliyor. Peki bu nasıl değişebilir. Bunun ilk değişeceği yer burası. Bizlerin 'bir dakika, burada dram var' diyip, bunu ilk önce toplumsal bilince bunu da siyasete dönüştürmemiz gerekiyor." 

Proje sorumlusu Muharrem Dayanç ise geceyi şarkı olarak nitelendirdiklerini, bu şarkıyı ilk kadınlara eşit şartlarda yaşama hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığını söyledi.

Konuşmaların ardından ritm grubunun gösterisiyle devam eden etkinlikte daha sonra aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve eski bakanlardan Işılay Saygın'ın da bulunduğu Türk Sanat Müziği korosu sahne aldı.

Etkinliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.