İzmir

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

15:27 21 Ağustos 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özcan, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Terör insanlığın, aklın ve vicdanın yenilgisidir. Ne yazık ki yine alçakça bir terör saldırısı sonucunda canımız bir kez daha yanmış, yüreğimiz kanamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde sivil halka ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarının artarak devam ettiğini, bu saldırılar hedefinin milletin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmak, ülkenin huzurunu bozmak olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya ve Türk milletinin birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Özcan, "Önümüzdeki süreçte benzeri provokasyonlara karşı milletçe soğukkanlılığımızı yitirmeden, toplumsal ve bireysel sorumluluk duygusuyla davranmak zorundayız. Etnik, dinsel, mezhepsel kutuplaşmayı tetikleyen alt kimlik siyasetinin acilen terk edilerek ulus olma bilinci ve ortak aidiyet duygusu ışığında müşterek bir gelecek inşa etmenin sorumluluğunu hissetmeliyiz." görüşünü aktardı.

Özcan, açıklamasında Türkiye üzerine oynanmak istenen emperyal oyunlara karşı uyanık ve hazırlıklı olunması gerektiğine işaret ederek, "Çocuklarımıza huzurlu ve sağlıklı bir gelecek, bağımsız ve hedefi çağdaş medeniyet olan bir ülke bırakabilmek tüm vatandaşlarımızın en temel hedefi olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Ülkeyi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenlerin karşısında, kurtuluş mücadelesinden gelen milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı konulması gerektiğini aktaran Özcan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çünkü terör bir yenilgidir, insanlığın, aklın, vicdanın yenilgisidir. Bilinmelidir ki, ancak Anadolu'da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen halk direnişinin dayanışma ruhuyla, milli birlik ve beraberlik içinde geleceğimize sahip çıkarsak, kanla beslenen bu emperyal savaş politikalarını durdurabiliriz."

Özcan, çözümün 79 milyonun millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmasından geçtiğini, başta siyaset kurumu olmak üzere demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaşlara düşen ödevin, bu kucaklaşmanın sağlanması için bütün gücüyle mücadele etmek olduğunu belirtti.

İzmir Barosu olarak, terör başta olmak üzere her türlü şiddetin karşısında durduklarını, insanın en temel hakkı olan yaşam hakkı başta olmak üzere demokratik hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, insanca yaşamın vazgeçilmezliğini sonuna kadar savunacaklarını, milli birlik mücadelesinde halkın ve demokrasinin yanında yer alacaklarını vurgulayan Özcan, "Tüm yurttaşlarımızı, Türk milleti olarak, 79 milyon olarak, birlik beraberlik duygularıyla Atatürk ilke ve devrimleri içerisinde ülkemizin üniter yapısına, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, demokrasiye ve basın özgürlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verdi.

Özcan, Gaziantep'teki hain ve alçakça saldırıyı kınadığını, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.