İzmir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan İzmir'de

12:43 29 Eylül 2016
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan İzmir'de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı'nı konteyner limanı olarak planladıklarını, ancak dünyada özellikle konteyner ticaretinin bulunduğu pazarda bir daralma yaşandığını belirterek, "O yüzden Çandarlı gibi önemli bir limanı daha ekonomik, daha verimli kullanabilmek adına biraz konsept değişikliği yapmak istedik ve bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Bakanlığının kentte süren projelerini incelemek üzere İzmir'de bulunan Bakan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başkan Kocaoğlu'nun, 15 Temmuz’daki darbe girişimini hatırlatarak, "Birçok olumsuz konu geçti, yaşandı. İnşallah bir daha yaşamayız. Biz de dün Polonya’daki sanayici ve iş adamı grubuyla birlikte temaslarımızda çalışmalarımızı, yatırımcı çekmek istediğimizi anlattık. Verimli bir çalışma oldu. İzmir için bürokraside yaptıklarınız ve bundan sonra bakan olarak yapacaklarınız için teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Arslan da Kocaoğlu'nun sanayici ve iş adamlarıyla Polonya temaslarından memnuniyet duyduklarını dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçmişte yanınızda iş adamı, yatırımcı sanayici aldığınızda şüpheyle bakılıyordu. Artık memnuniyetle görüyoruz ki herkes bunu kabul ediyor. Evet siyasetçisi de yerel, mülki idarecisi de sanayicisi ve iş adamıyla birlikte atak yaparsa çok daha güzel sonuçlar doğuruyor. İçinden geçtiğimiz süreç, özellikle 15 Temmuz süreci, siyasi parti, etnik mezhep ayrımı gözetmeksizin insanımızın gösterdiği dik duruş, takdire şayan. Ancak bunu yine de anlatmak gerekiyor. Bunun için size teşekkür ediyoruz. Her platformda anlatmak lazım. Gerçekten görüyoruz ki yanlış bir algı var. Siz doğru anlatınca algı değişiyor."

- İzmir projeleri

İzmir projeleri konusunda Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür ettiklerini söyleyen Arslan, kentteki çalışmaları hassasiyetle takip ettiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Biz de izinden gitmeye çalışıyoruz. İzmir’in büyük projelerini bitirmek anlamında büyük bir gayretimiz var. Merkezi hükümet ile yerel idarelerin güzel iş birliği ile İzmirlilerin hizmetinde olan bir İZBAN'ımız var ki onunla kalmasın istiyoruz. Daha çok uzatalım. İş birliği anlamında örnek bir uygulama. Amacımız hizmet etmek. Aldığımız sorumluluğun gereği de o. İş birliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Burada da, Ankara'da da, Mecliste de bunu yapmaya çalışıyoruz. Sizlerle birlikte iş birliğimizi pekiştiririz inşallah."

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, Çandarlı Limanı ihalesine ilişkin soru üzerine, ihale tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.

Arslan, Çandarlı Limanı'nı konteyner limanı olarak planladıklarını ve altyapısını buna göre yaptıklarını, ancak dünyada özellikle konteyner ticaretinin olduğu pazarda bir daralma yaşandığını belirterek, şunları aktardı:

"Çandarlı gibi önemli bir limanı daha ekonomik, daha verimli kullanabilmek adına biraz konsept değişikliği yapmak istedik ve bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Alsancak Limanı'yla birlikte bölgemize ikisi koordineli nasıl daha çok hizmet verebilir, daha çok katma değerli neler yapılabilir diye çalışıyoruz. Bunu da bitirmek üzereyiz. Beklentimiz yüksek. Hem raylı sistem, hem o bölgeye otoyol bağlantıları olacak, Çandarlı’ya kadar. Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunun da kararı çıktı. Bugünlerde ihalesine çıkacağız. Amacımız ulaştırma türlerinin birbiriyle entegre olduğu verimli bir uygulama yapmak. Limanı hızlı bir şekilde aktif hale getirmemiz lazım."

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da Konak Tünelleri projesi kapsamında Damlacık semtindeki kamulaştırma durumuna dair soru üzerine tescilli binaların tamamının kendilerine geçtiğini söyleyerek, "Restorasyon projesini hazırlıyoruz. Kamulaştırma işlemlerini başlattık. Boşalttığımız süre içinde kira yardımını yaptık, yapmaya devam ediyoruz." bilgisini paylaştı.

Bakan Arslan da, "Konak Tünelleri'ni tamamlayıp, İzmirlilerin hayatını bu kadar kolaylaştırıp, dönüp ayrıca İzmirlileri sıkıntıya sokacak halimiz yok. Orada güzel bir çalışmamız var. Sağ olsun Başkanımız da destek veriyor." ifadesini kullandı.

Kocaoğlu ziyaretin anısına Arslan'a İzmir’in sembolü "Saat Kulesi" maketini verdi. Arslan Saat Kulesi için "Sadece İzmir’in sembolü olmaktan çıktı, demokrasinin de sembolü oldu." sözlerine yer verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.