İzmir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

13:57 07 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Bugün bu meydanda ayağa kalktık ve 'hayır' diyoruz. Şimdi biz kadınlara düşen çok önemli bir görev var, şimdi el uzatma ve 'hayır'ları çoğaltma zamanı." dedi.

Konak Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği "kadın ve demokrasi" buluşması Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse'nin de yer aldığı 365 kadın, Atatürk Anıtı önünde "Hayır" yazısı oluşturdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, burada yaptığı konuşmada, kadını ekonomik ve sosyal hayatta yok sayan düzene itiraz ettiklerini bildirdi.

Kadının şiddet gördüğü ve kadın ve erkeğin en eşitsiz olduğu düzene de yanıtlarının çok belli olduğunu belirten Böke, şunları kaydetti:

"Bugün bu meydanda ayağa kalktık ve 'hayır' diyoruz. Şimdi biz kadınlara düşen çok önemli bir görev var, şimdi el uzatma ve 'hayır'ları çoğaltma zamanı. Kadının ortak olmadığı bir düzenin barışı getirmediğini, kadını yok sayan bir anayasanın şiddeti doğuracağını, kadını yok sayan bir ekonomik düzenin refah yaratmayacağını, kadını yok sayan bir siyasetin ülkeye aydınlık bir gelecek inşa etmeyeceğini herkese anlatmak gerekiyor."

Köse de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün coşkulu geçmediğini ileri sürdü.

Cumhuriyetin tehlikeli bir dönemden geçtiğini savunan Köse, "İnsanlık için en güzel rejim olan cumhuriyete sahipken, anayasa değişikliği denilen metin bizlere dayatılmak isteniyor. Anayasalar toplumsal uzlaşma metinlerdir ancak bunun demokratik meşruiyeti yoktur. Kimsenin görüşünün alınmadığı bir değişikliktir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.