İzmir

Balkanlardan "Erdoğan'a sahip çıkın" demek için geldiler

14:55 03 Nisan 2017
Balkanlardan "Erdoğan'a sahip çıkın" demek için geldiler

Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Bosna'da gelen ve aralarında akademisyen, iş adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu heyet, İzmir'deki Balkan göçmenlerini ziyaret etti.

Balkan ülkelerinden gelen 40 kişilik heyet, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ile AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Balkanlarda yaşayanların huzurunun teminatının Türkiye olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de siyaset zayıfladığında vesayet odaklarının ya darbe yaptığını ya da ekonomiyi bozduğunu ifade eden Delican, AK Parti iktidarlarının bu konudaki açıkların çoğunu kapattığını ancak parlamenter sistemin çözüm üretimine çok imkan vermediğini belirtti.

Delican, yeni bir modelle hizmetleri devem ettireceklerini anlatarak kuvvetler ayrılığının tam manasıyla hayata geçirileceğini söyledi.

Heyete liderlik eden Hacı İlyas Uka da ziyaret programına İzmir'den başladıklarını, Aliağa, Foça, Menemen, Urla ve Çeşme'deki Balkan göçmenlerine yaptıkları ziyaretlerin verimli geçtiğini, Aydın, Manisa ve Tekirdağ'da da göçmenlerle buluşacaklarını aktardı.

BASAM Başkanı Rifat Sait ise heyetin ziyaretlerinde halk oylamasına ilişkin bir çağrıda bulunmayacağını, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan ülkelerindeki çalışmaları hakkında bilgi verileceğini ve "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkılması çağrısında bulunulacağını" bildirdi.

Balkan ülkelerinde koalisyon hükümetlerinin istikrarsızlık yarattığına işaret eden Sait, "Balkanlar bize mesaj veriyor. Türkiye'de siyasi istikrarsızlık parlamenter sistemden kaynaklanıyor. Balkanlar bize çok iyi bir örnek. Arkadaşlarımız bunu anlatıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.