İzmir

EBSO üyelerinden Nefes kredisine yoğun ilgi

10:43 07 Nisan 2018
EBSO üyelerinden Nefes kredisine yoğun ilgi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO üyelerinin Nefes kredisine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Tamamı sanayiciler tarafından kullanılmış. Bu kredilerle piyasaya çok ciddi bir hareket gelecek diye tahmin ediyoruz." dedi.

Yorgancılar, EBSO meclis ve meslek komitesi üyelerinin belirlenmesinin ardından gazetecilerle Işıkkent'te bulunan fabrikasında bir araya geldi.

Sonuçların İl Seçim Kuruluna verildiğini belirten Yorgancılar, seçimlerin kesinleştiğini dile getirdi.

- "Yeniden adayım"

Nisan ayının 11'inde yönetim kurulu üyelerini, odalar birliği delegelerini ve disiplin kurulu üyelerinin yasal olarak seçilmesi gerektiğine işaret eden Yorgancılar, "Meclis toplantısını gerçekleştirip bu dönemin çalışmalarına başlayacağız. Bugüne kadar başkanlık konusuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştım. Meclise seçildikten sonra bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm. Önümüzdeki dönemde bir dönem daha görev almak için yönetim kurulu listesini hazırlayıp meclis üyesi arkadaşlarımın onayına sunacağım." diye konuştu.

Meclisteki kadın üye sayısının düştüğünü, kadınların aday olması gerektiğini ifade eden, kadınların hem iş dünyasında hem siyasette hem de sivil toplum kuruluşlarında daha fazla yer almasını arzuladığını vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin genel kurulunun mayıs ayında yapılacağını hatırlatan Yorgancılar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun görev vermesi halinde Ege Bölgesi'ni temsil etmek için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Yorgancılar, bir gazetecinin "Siyasete atılmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Ben şu an EBSO'nun Yönetim Kurulu Başkanıyım. Önümüzdeki dönem için de başkanlığa aday oldum. Şu andaki hedefim sanayicinin sorunlarını çözmektir. Başka bir hedefim yok." değerlendirmesinde bulundu.

- Nefes kredisine yoğun ilgi

Dolar seviyesinin 4 lira bandını aştığına dikkati çeken Yorgancılar, "Bunda Amerika ile Çin arasında ticaret ilişkilerinde gümrük vergilerinin konması etkili. Bu karşılıklı restleşme sonucunda dolar arttı. Bunlar normalleştikten sonra dolar belirli bir banda inecek. Ama hiç bir zaman 3,80'e inmez." dedi.

KOBİ'lere uygun koşullarda finansman imkanı sağlayan Nefes kredisinde uygulamanın başlayalı bir hafta olduğunu kaydeden Yorgancılar, "Nefes kredisine bizden de ilgi çok yoğun oldu. İki banka bizim yatırdığımız kaynağın karşısında kredi kullanımlarının bittiğini söyledi. Tamamı sanayiciler tarafından kullanılmış. Bu kredilerle piyasaya çok ciddi bir hareket gelecek diye tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.