İzmir

Kemalpaşa Belediyesinin iftarı yoğun ilgi gördü

09:12 17 Mayıs 2018
Kemalpaşa Belediyesinin iftarı yoğun ilgi gördü

Kemalpaşa Belediyesi, ramazanın ilk günü Adnan Menderes Demokrasi Meydanında iftar yemeği verdi.

Kemalpaşa Belediyesinin ramazanın ilk günü Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği iftara ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, etkinlikte yaptığı konuşmada, ramazan ayının birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederek, "Çok fazla siyasete girmeden, hangi siyasi görüşten, hangi düşünceden, hangi yaşam tarzından olursa olsun hepimizin bu ülkeye dair beklentileri hayalleri aynı. Bizler ülkemizi ve vatanımızı çok seviyoruz." dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin buna tepki gösteren Filistinlilere yönelik katliamına değinerek, şunları kaydetti:

"İslam alemi, son 1,5 yıldır perişan ve zillet halinde. İlk kıblemiz Kudüs'te siyonist İsrail işgali altında binlerce yaralımız, altmışın üzerinde şehidimiz var. Bu tablo karşısında da çıkıp konuşabilen tek ülke Türkiye ve Türk milleti. İnşallah bu sofralar İslam aleminin silkelenip yeniden kıyama durduğu diriliş ve yükseliş döneminin de olduğu bu kutlu günlere de vesile olacaktır."

Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya'nın da katıldığı etkinlik, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından icra edilen tasavvuf dinletisinin ardından meddah ve semazen gösterileriyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.