Karabük

Engelliler Haftası

16:53 09 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uysal, mesajında, engelli vatandaşlara gereken hizmetleri yapmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermenin, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklardan biri olduğunu belirtti.

AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri insan odaklı siyaseti kendine şiar edindiğini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"AK Parti hükümeti engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak adına reform niteliğinde çalışmalara imza atarak, Türkiye'deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamını ciddi manada genişletmiştir. Demokratik bir toplumun en önemli göstergesi o toplumu oluşturan tüm bireylerin eşit haklara sahip olması ve bu haklardan etkin bir biçimde yararlanmasıdır. Bu husus anayasamızda, engelliler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı, yasalarda engellilere pozitif ayrıcalıklar tanınabileceği şeklinde hüküm altına alınmıştır. Bu bağlamda hükümet olarak biz de engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak onları toplumun her alanında görünür kılacak adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz.

Toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almak, herkes gibi engelli vatandaşlarımızın da en temel hakkıdır. Engellilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarına çözüm üretmek, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek tüm toplumun insanlık görevidir. Hepimiz en ufak bir kazayla engelli konuma düşebileceğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası'nı en kalbi duygularımla kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."

- Karabük Belediye Başkanı Vergili

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Vergili, mesajında, engellilerin mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamanın herkesin öncelikli sorumlulukları arasında yer aldığını ifade etti.

Engelli vatandaşlara farklılıklarını hissettirmeden normal hayat standardını temin etmenin toplumsal duyarlılıkla mümkün olduğunu aktaran Vergili, "Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi önemli toplumsal sorumluluklarımızdandır. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor ve bu haftanın engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda hassasiyetin ve bilincin artmasına vasıta olması temennisiyle, Engelliler Haftası'nı kutlarken, onları sevgiyle kucaklayarak ailelerine ve tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu, yaşam sevinci dolu günler temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.