Kars

Terör saldırıları

21:26 08 Eylül 2015
Terör saldırıları

AK Parti Kars Milletvekili Uçum: "Sistematik terör ve şiddetin hedefi kaos oluşturmak, amacı ise ülke bütünlüğümüzü bozmaktır"

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, sistematik terör ve şiddet ile kaos oluşturmanın hedeflendiğini ve bununla ülke bütünlüğünü bozmanın amaçlandığını kaydetti. 

Uçum, Iğdır'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütünün saldırılarıyla Kars, Iğdır, Ağrı üzerinden bölgesel egemenlik kurma stratejisini devreye soktuğunu ifade etti. 

Saldırıların sistematik şekilde yapıldığını vurgulayan Uçum, şunları kaydetti: 

"Sistematik terör ve şiddetin hedefi kaos oluşturmak, amacı ise ülke bütünlüğümüzü bozmaktır. Hepimizin görevi terör ve şiddete dayalı pratiği, siyaset yapmak olarak gören anlayışa karşı çıkmak ve Türkiye'nin demokratik bütünlüğünden yana tavır almaktır. Kars'ımızın kimlik zenginliğine ve birlikte yaşama iradesine sahip çıkalım. Bin yıllık ittifakın tohumlarının atıldığı Kars'ı terör ve şiddet sarmalından çıkarmak için Kars halkı olarak, bir bütün olarak ayağa kalkalım."

Uçum, tüm vatandaşları terör ve şiddet siyasetine karşı demokratik siyaseti savunmak için seslerini yükseltmeye çağırdı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.