Kayseri

Kayseri Lisesi mezunları toplantıda bir araya geldi

17:10 08 Mayıs 2016
Kayseri Lisesi mezunları toplantıda bir araya geldi

Kayseri Lisesi ve Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneğince geleneksel mezunlar buluşması düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Lisesindeki programda konuşan Vali Orhan Düzgün, bazı okulların bir ruhu ve kimliği yaşattığını belirterek, Kayseri Lisesinin de bu okulların başında geldiğini kaydetti.

Önceki senelerde düzenlenen etkinliklerde ve geçen hafta okul binasının Milli Mücadele Müzesine dönüştürülmesi sebebiyle gerçekleştirilen açılışta Kayseri Lisesi öğrencileriyle bir araya geldiğini belirten Vali Düzgün, Kayseri Lisesi öğrencisi ve öğretmeni olmanın bir ayrıcalık olduğunu aktardı.

Düzgün, her yıl mütemadiyen Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneğinin benzeri toplantılarla mezunlar arasında dayanışmayı yaşatmaya çalışmasının önemli olduğunu kaydederek, önceki yıllarda Kayseri Lisesinden mezun olarak ülke yönetiminde ve önemli yerlerde görev alanların da mezunlar açısından gurur verici olduğunu belirtti.

Düzgün, "Ülkemize önemli hizmetler veren Kayseri Lisesi mezunları Cumhurbaşkanlarımız Sayın Turgut Özal ve Sayın Abdullah Gül ile vatanımız ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve huzuru için kahramanca mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin komutanı Genelkurmay Başkanı Sayın Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere ülkeye hizmet etmiş ve halen etmekte olan birçok devlet adamı ve siyasetçinin Kayseri Lisesi mezun olmaları gurur verici." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kayseri Lisesi Mezunları ile de sohbet eden Vali Düzgün, daha sonra sınıfları gezerek üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunup kitap hediye etti.

Toplantıya AK Parti Kayseri Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.