Kırklareli

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yayla:

22:53 20 Kasım 2015 1 Yorum Var
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yayla:

"Kırmızı çizgimiz iş güvenliği ile 657 Devlet Memurları Kanunu"

 Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak kırmızı çizgilerinin iş güvenliği ve Devlet Memurları Kanunu olduğunu bildirdi.

Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şubesi tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan Yayla, Memur- Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak her zaman doğrunun ve milletin yanında olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin ciddi sıkıntılar yaşadığını ancak yeniden istikrara kavuştuğunu anlatan Yayla, şöyle konuştu:

"Dört yıl tekrar sıçramanın yaşanacağı, bu milletin özgürlüğünün kadim hale geleceği günleri yaşıyoruz. Hükümetten bu 4 yıllık sürede özgürlüklüklerin genişletilmesini istiyoruz. Özgürlük olmadan özlük olmuyor, bu nedenle toplumun tüm kesimleri içine alınarak yeni Anayasa oluşturulmalı, memurlara grev ve siyaset yapma hakkı muhakkak verilmeli. Bu toplumun en okumuş kesimi memur kesimi. Öyleyse siyaset sadece bakkalın, sadece müteahhidin, sadece iş adamının yapacağı bir iş değil, siyaset ilkelerin konuşulduğu, davaların konuşulduğu bir yer olacaksa memura da siyaset hakkı muhakkak verilmeli." 

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in kırmızı çizgisinin iş güvenliği ile 657 Devlet Memurları Kanunu olduğunu vurgulayan Yayla, devlet memurlarının emeklerinin hiç bir zaman gözardı edilemeyeceğini belirtti.

Yayla, kılık kıyafet yönetmeliğinde de değişiklikler yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ile Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler de birer konuşma yaptı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • selvi39 8 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santral istemiyoruz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.