Kırklareli

Türkiye-Polonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Minsolmaz:

09:38 09 Mart 2016
Türkiye-Polonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Minsolmaz:

Türkiye-Polonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, "Grubumuzla birlikte parlamentolar arası ilişkileri daha çok geliştirmek, ekonomi ve siyasette Türkiye-Polonya dostluğunu pekiştirmek, daha ileri noktalara taşımak amacındayız" dedi.

Minsolmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye-Polonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı'na seçildiğini bildirdi.

Görevini en iyi şekilde yapmak için çalışacağını belirten Minsolmaz, Türkiye ile Polonya arasındaki dostluk ve kardeşliği ileri seviyelere taşımak için gayret göstereceğini kaydetti.

Türkiye ile Polonya arasındaki dostluğun 600 yıllık bir tarihe sahip olduğunu ifade eden Minsolmaz, "Grubumuzla birlikte, parlamentolar arası ilişkileri daha çok geliştirmek, ekonomi ve siyasette Türkiye-Polonya dostluğunu pekiştirmek, daha ileri noktalara taşımak amacındayız. Grubumuzdaki tüm üyelerin bu doğrultuda gayret göstereceğini umuyorum. İki ülke arasındaki ilişkiler Polonya Parlamentosu'nun alt kanadı Sejm'in 19 Nisan 2005 tarihinde kabul ettiği 'soykırım' kararının bir müddet gölgesinde kalmıştır. Buna mukabil, Polonya makamları, kararın hükümetin resmi politikalarına yansıtılmadığını dile getirmişlerdir. İkili ilişkilerimiz, 2009 yılında imzalanan bildiriyle stratejik ortaklık seviyesine taşınmış ve Polonya'yla ilişkilerimizde yeni bir dönem başlamıştır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.